Csatlakozz hozzánk

Hírek

Alen: kezdődjön az igazi versenyszezon!

Az előttünk álló hétvégén a hollandiai Assenbe látogat a WSBK mezőnye, ahol a magyar H-Moto Team ismét
két versenyzővel, Németh Balázzsal és Győrfi Alennel képviselteti magát, Supersport 600-ban, illetve Superstock 1000-ben

Közzétéve

ekkor

Alen Assen 2013
ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Győrfi Alen az idei szezonnak új motorral vágott neki, hiszen előző években használt Hondáját egy vadonatúj BMW-re cserélte le, melyet a bajor márka németországi gyárában szereltek össze. Az új BMW motorerőben komoly előrelépés a Hondához képest, ám az idei első versenyhétvégén, az aragoni pályán ismételten kiderült, hiába a nyers erő, ha nem sikerül azt levinni az aszfaltra.

Alen számára kínszenvedés volt az aragóniai verseny hétvége, hiszen a nem megfelelően funkcionáló futómű miatt motorja hátulja folyton külön életet élt, ami lehetetlenné tette számára az igazán jó eredmény elérését. Azért így is becsülettel behozta motorját a célba a 16. helyen, azaz minden nehézsége ellenére csak egy hellyel maradt le a pontszerzésről.

A most következő, asseni hétvégén, az FIM Superstock 1000 Kupa idei második fordulóján Alen már egy új, Öhlins futóművel a motorján áll rajthoz, így a cél nem is lehet más, mint az előző futam baljós emlékének feledtetése és a pontszerzés.

„Az első, aragóni futamon az új BMW futóműje meggátolt minket a jó szereplésben, ezért Assenben már Öhlins futóművel állunk rajthoz. Maga a motor jó, ezért komoly javulást várunk ettől a futóműcserétől. A top10 közelébe, de minimum pontszerző helyre várom magam. Az asseni pályát kedvelem, jó technikás pálya, nekem tetszik a vonalvezetése. Remélem, végig száraz időnk lesz már pénteken is, és lehetőségünk lesz hamar megtalálni az ideális beállításokat az új futóművel” – nyilatkozta Győrfi Alen.

„Az aragóni hétvége után egyértelművé vált, hogy valamin változtatnunk kell, és azt is biztosan tudjuk, hogy Spanyolországban a nem megfelelően működő futómű keserítette meg az életünket a leginkább, ezért úgy döntöttünk, ezt az alkatrészt lecseréljük a mostani, asseni verseny előtt. Az a múltkori verseny adataiból is jól látszott, hogy maga a motor erős, és az egyenesekben kiváló tempót produkált. Reményeink szerint most már a kanyarokban is gyorsan lehet majd vele közlekedni, és Alen méltó helyén harcolhat majd a pontokért, vagy akár a top10-es helyezésekért. Sok sikert kívánok az összes magyar versenyzőnek, aki rajthoz áll ezen a hétvégén” – mondta Kelemen Krisztián csapatfőnök.

Magyarok Assenben

A Superbike világbajnokság asseni fordulóján öt magyar versenyzőért
szoríthatunk majd. A H-Moto Team színeiben szereplő Németh Balázs
(Supersport) és Győrfi Alen (Superstock 1000) mellett Talmácsi Gábor
(Supersport), valamint Bódis Richárd és Sebestyén Péter (European Junior
Cup) hajt majd a magyar sikerekért. A sérülése miatt ezúttal távol marad hatodik magyar WSBK-menőnk, Tóth Imre (Supersport).

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending