Connect with us
Suzuki
just1 mx

Hírek

Alen: kezdődjön az igazi versenyszezon!

Az előttünk álló hétvégén a hollandiai Assenbe látogat a WSBK mezőnye, ahol a magyar H-Moto Team ismét
két versenyzővel, Németh Balázzsal és Győrfi Alennel képviselteti magát, Supersport 600-ban, illetve Superstock 1000-ben

Published

on

Alen Assen 2013
jgpr
RST AIRBAG

Győrfi Alen az idei szezonnak új motorral vágott neki, hiszen előző években használt Hondáját egy vadonatúj BMW-re cserélte le, melyet a bajor márka németországi gyárában szereltek össze. Az új BMW motorerőben komoly előrelépés a Hondához képest, ám az idei első versenyhétvégén, az aragoni pályán ismételten kiderült, hiába a nyers erő, ha nem sikerül azt levinni az aszfaltra.

Alen számára kínszenvedés volt az aragóniai verseny hétvége, hiszen a nem megfelelően funkcionáló futómű miatt motorja hátulja folyton külön életet élt, ami lehetetlenné tette számára az igazán jó eredmény elérését. Azért így is becsülettel behozta motorját a célba a 16. helyen, azaz minden nehézsége ellenére csak egy hellyel maradt le a pontszerzésről.

A most következő, asseni hétvégén, az FIM Superstock 1000 Kupa idei második fordulóján Alen már egy új, Öhlins futóművel a motorján áll rajthoz, így a cél nem is lehet más, mint az előző futam baljós emlékének feledtetése és a pontszerzés.

„Az első, aragóni futamon az új BMW futóműje meggátolt minket a jó szereplésben, ezért Assenben már Öhlins futóművel állunk rajthoz. Maga a motor jó, ezért komoly javulást várunk ettől a futóműcserétől. A top10 közelébe, de minimum pontszerző helyre várom magam. Az asseni pályát kedvelem, jó technikás pálya, nekem tetszik a vonalvezetése. Remélem, végig száraz időnk lesz már pénteken is, és lehetőségünk lesz hamar megtalálni az ideális beállításokat az új futóművel” – nyilatkozta Győrfi Alen.

„Az aragóni hétvége után egyértelművé vált, hogy valamin változtatnunk kell, és azt is biztosan tudjuk, hogy Spanyolországban a nem megfelelően működő futómű keserítette meg az életünket a leginkább, ezért úgy döntöttünk, ezt az alkatrészt lecseréljük a mostani, asseni verseny előtt. Az a múltkori verseny adataiból is jól látszott, hogy maga a motor erős, és az egyenesekben kiváló tempót produkált. Reményeink szerint most már a kanyarokban is gyorsan lehet majd vele közlekedni, és Alen méltó helyén harcolhat majd a pontokért, vagy akár a top10-es helyezésekért. Sok sikert kívánok az összes magyar versenyzőnek, aki rajthoz áll ezen a hétvégén” – mondta Kelemen Krisztián csapatfőnök.

Magyarok Assenben

A Superbike világbajnokság asseni fordulóján öt magyar versenyzőért
szoríthatunk majd. A H-Moto Team színeiben szereplő Németh Balázs
(Supersport) és Győrfi Alen (Superstock 1000) mellett Talmácsi Gábor
(Supersport), valamint Bódis Richárd és Sebestyén Péter (European Junior
Cup) hajt majd a magyar sikerekért. A sérülése miatt ezúttal távol marad hatodik magyar WSBK-menőnk, Tóth Imre (Supersport).

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending