Connect with us
Suzuki

Hírek

Alen: ” Örülök, hogy újabb értékes pontokat szereztem “

Kis híján kiütötték alóla a motort, végül mégis fontos pontokat szerzett Győrfi (Superstock1000 beszámoló)

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A legendás brit pályán, Silverstone-ban folytatódott a hétvégén a Superbike világbajnokság, amelynek Superstock 1000-es sorozatában áll rajthoz Győrfi Alen.

Tavaly a 10 körös silverstone-i versenyen Győrfi Alen nagyon jó teljesítményt nyújtott, ugyanis a 29. pozícióból rajtolva tíz helyet javított, és a 19. helyen intették le.

A meteorológusok jóslata ellenére száraz pályán vágott neki a 23 fős mezőny a reggeli warm up köreinek, és a magyar motoros ezúttal is remekelt, ugyanis eddigi legjobb eredményét megfutva – 2:12.140 – a 7. helyen végzett, így joggal hitt abban, hogy a versenyen ismét pontszerzőként, esetleg a top tíz tagjaként láthatja majd meg a kockás zászlót…

„Kifejezetten jól ment a Honda a száraz pályán, és az is bíztató volt a futam előtt, hogy a tavalyi legjobb, a versenyen futott időmnél is több mint egy másodpercet javultam, és a hetedik hely például tavaly elérhetetlen álom volt. Egyre több felhő közeledett a pályához, és a futam előtt csak találgatni tudtunk, vajon lesz-e eső” – mesélt a bemelegítésről és a verseny előtti időszakról Alen.

Végül a csapadék elmaradt, és a 22 éves magyar pilóta eddigi legjobb rajtpozíciójából, a 9. helyről várhatta a piros lámpák elalvását. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője nagyon peches volt, ugyanis az első kanyarba azonnal visszaesett a 18. helyre, miután előbb kis híján felöklelték rögtön a startot követően, majd a célegyenes végén egy másik motoros egyszerűen leszorította őt az aszfaltról.


Előbb kis híján kilökték, majd a mezőny végéről küzdötte fel magát a 4 egységet érő 12. helyre

Alent azonban nem olyan fából faragták, hogy belenyugodjon ebbe a helyzetbe, és komoly tempót diktálva a második kör végén már a 14. helyen száguldott, három körrel a vége előtt már a 11. volt, és végül a 12. helyen intették le. Az utolsó kör elején megelőzte őt egy hazai versenyző, és az utolsó kanyarban nem sikerült visszavennie tőle a 11. pozíciót az egyre jobban csúszkáló Hondája miatt. Az újabb négy pontjával már 22 egység áll a neve mögött, amivel merősítette a 14. helyét az összetettben.

„Nagyon vártam a futam kezdetét, hisz eddigi legjobb rajthelyemről mindenképpen szerettem volna egy nagyon jó eredményt elérni. A rajtommal nem lett volna semmi probléma, ám előbb majdnem kiütöttek, majd utána kiszorítottak, és a középmezőny eleje helyett a mezőny végéről kezdhettem meg a felzárkózást. A 11. helyig sikerült feljönnöm, és úgy éreztem, az előttem lévő két motorost is képes vagyok leelőzni, ám a nagy tempó miatt már kopottak voltak a gumik, így folyamatosan csúszkált alattam a Honda. Így is értékes pontokat szereztem…” – fogalmazott a leintést követően a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője.


“Hiszek abban, hogy a hátralévő versenyeken is tartani tudom ezt a formámat, amihez a csapatom odaadó munkája is szükséges”
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 21:42.623, 2. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki, ZX-10R) 21:42.864, 3. Bryan Staring (Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 21:45.677, 4. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 21:45.821,… 12. GYŐRFI ALEN (METALCOM-ADRENALIN H-MOTO TEAM, HONDA CBR 1000RR) 22:15.297.

A Superstock 1000-es bajnokság állása

1. Eddi La Marra  (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 119 pont, 2. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 88, 3. Bryan Staring (Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 86, 4. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki, ZX-10R) 82, 5. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 67,… 14. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 22.

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending