Connect with us
Suzuki

Hírek

Alen-bravúr a Nürburgringen

SST1000: Győrfi Alen sérülten is rajthoz állt, mi több, remek helyen végzett…

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Legyőzte a fájdalmat, és megrepedt térdkaláccsal küzdötte fel magát a 19. helyről az öt pontot érő 11. helyre a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának nürburgringi futamán Győrfi Alen.

Úgy tűnt, hogy a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője el van átkozva a német pályán: tavaly betegen versenyzett itt, míg pénteken egy balesetet követően megrepedt a térdkalácsa. Noha egyre erősebb fájdalmak gyötörték, mégis rajthoz állt, és idei legjobb eredményével megerősítette a helyét az összetettben, és 27 pontjával a 14. helyen áll – azaz megvan az esélye arra a hátralévő két versenyen, hogy akár a 10. helyen végezzen a bajnokságban.

Győrfi pénteken és szombaton is fájdalomcsillapító injekcióval tudott csak motorozni, ám így is folyamatosan gyorsult, és a második időmérőn az addigi legjobbjánál majdnem két másodperccel futott gyorsabb kört, és idei második legjobb rajtpozícióját, a 14. helyet szerezte meg. A megrepedt térde már injekciózva sem az igazi, és az orvos is a teljes pihenőt javasolta. Alen hallani sem akart erről, és vasárnap a warm up-ra már injekció nélkül ment ki a pályára, és még így is 2:02.687-es idejével a 15. helyen végzett.

A futamon aztán a 24 fős mezőny elsőre eljött a rajttól, ám az első kör végére visszaesett a 19. helyre. Azonban ahogy ígérte, az adrenalinszintjének emelkedése teljesen letompította a fájdalmát, és fantasztikusan motorozva folyamatosan jött előre, és az utolsó kört már a 11. helyen kezdte el, nyakán két ellenfelével, a szlovák Svitokkal és a francia Pagaud-val. Alen azonban szinte önkívületben hajtott, és hatalmas bravúrral megőrizte a 11. helyét, ami az ismert okok miatt szinte a csodával ért fel…

„A verseny rajtját sikerült jól elkapnom, ám az első kanyarbeli nagy tumultusban visszaestem, és az első kör végén a 19. helyen haladtam. Nem mentem bele semmilyen csínybe, hisz a lábamra is vigyáznom kellett. Igyekeztem nem figyelni a fájdalmakra, ennek köszönhetően hamar utolértem azt a bolyt, amely a már a pontokért küzdött. Egy darabig velük haladtam, majd az utolsó körökben összeszorítottam a fogam, és sikerült feljönnöm a 11. helyre, amit aztán nagy küzdelemben sikerült megtartanom. Bevallom őszintén, nem hittem volna, hogy mindez sikerül, hiszen az utolsó körben már ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Noha úgy vettek le a motorról, megérte a szenvedés, hiszen ismét fontos pontokat szereztem. Köszönet a csapatom valamennyi tagjának, hogy mellettem álltak, mert nélkülük most nem ünnepelhetnénk” – fogalmazott Alen a leintést követően.


Alen: „Úgy vettek le a motorról a végén, de megérte a szenvedés”
A vasárnapi futam végeredménye (Superstock 1000)

1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 21:56.069, 2. Kev Coghlan (DMC Racing Ducati 1199 Panigale) 22:07.281, 3. Markus Reiterberger (Team Alpha Racing BMW S1000 RR) 22:09.165, 4. Leandro Mercado    (Team Pedercini Kawasaki ZX-10R) 22:11.023… 11. GYŐRFI ALEN (METALCOM-ADRENALIN H-MOTO TEAM, HONDA CBR 1000RR) 22:35.991.

A Superstock 1000-es bajnokság állása

1. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 119 pont, 2. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 113, 3. Bryan Staring (Team Pedercini, Kawasaki ZX-10R) 86, 4. Jeremy Guarnoni (MRS Kawasaki, ZX-10R) 82, 5. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 78,… 14. Győrfi Alen (MetalCom-Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 27.

Forrás: MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending