Csatlakozz hozzánk
MPS SC Vintage

Vezetéstechnika

Ákos, mentősök és a Safety-Hungary

Az OMSZ mentőmotorosait is a Safety készíti fel a mindennapokra – Kovács Ákos ajánlásával (videó)

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Forrás: Safety-Hungary Még több biztonság: biztonsag.tesztmotor.hu

A Safety-Hungarynél 2011 májusától két különösen fontos együttműködés veszi kezdetét annak érdekében, hogy még szélesebb tömegeket tudjanak megszólítani a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Ezek közül az első az OMSZ Mentőmotoros Szolgálat munkatársai számára nyújtott vezetéstechnikai alap és továbbképzés, amit a Safety-Hungary biztosít. Céljuk, hogy a mentőmotoros szakemberek még nagyobb biztonságban jussanak el a mindennapokban az ellátás helyszínére a riasztásokat követően. A motoros mentőorvosok manőverezési képességeinek folyamatos fejlesztése érdekében a képzéseket évente ismétlődő – egymásra épülő – moduláris rendszerben végzik.

A másik együttműködés pedig a népszerű zenésszel, Ákossal valósult meg: 2010-ben az a megtiszteltetés érte a Safety Hungary-t, hogy Kovács Ákos előadóművész elvégezte a 2 napos, 1-es szintű tanfolyamot. A képzést követően személyes pozitív visszajelzése megfelelő alapot teremtett arra, hogy tárgyalások induljanak közös kommunikáció érdekében. Ákos meggyőződésből szeretné támogatni a Safety alapvető célkitűzéseit és saját rajongótábora számára is közvetítené a Safety-Hungary szellemiségét – így erősítvén a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét.

Ákos véleménye a Safety-Hungary-ről
Amit a Safety-Hungaryról tudni érdemes

Hogyha még nem ismered, nem tudod, miről szól a Honda Vezetéstechnikai Képzés, akkor érdemes elolvasnod az alábbi bemutatkozást. Illetve előtte még tekintsd meg a fenti, Ákossal készített beszélgetésünket, aminek legfontosabb mondanivalója, hogy miért lehet szükség – motoros tapasztalattól, megtett kilométertől függetlenül – erre a tréningre. Abszolút igazat adunk a zenész-ikonnak, hiszen mi némi túlzással éjjel-nappal motorozunk, mégis tanultunk egy-két új fogást (a lent felsorolt) képzéseken. Bőven elég – és pénzben nem mérhető -, ha csak egyszer hasznát vesszük az életben valamelyiknek…

A Safety-Hungary egy budapesti székhelyű motorkerékpár vezetéstechnikai továbbképző    központ,    amely    a    Honda    Hungary    Kft.    és    SiLverKart    Budapest    Gokart-    és Rendezvényközpontot üzemeltető N-Vogue Kft. közös stratégiai együttműködése alapján működik 2008 eleje óta. Elsődleges feladata és célja a motorkerékpárosokat érintő közúti balesetek számának csökkentése, melyet a motorosok vezetéstechnikai képességeinek és vezetési kultúrájának módszeres elméleti és gyakorlati továbbfejlesztésével kívánnak elérni.


Hasznos tanácsokkal látja el a Safety instruktora az OMSZ munkatársait

A továbbképzési tanfolyamok alapját – nemzetközi mintát követve – a Honda által közel 40 évvel ezelőtt Japánban útjára indított vezetéstechnikai továbbképző rendszer adja, melyet a Honda azóta is központilag folyamatosan fejleszt és bővít. A magyarországi létesítményen kívül világszerte 23 országban működnek a Honda tematikáját alkalmazó vezetéstechnikai oktatóközpontok, ahol már összesen több mint 6 millió motoros kapott kiemelkedő színvonalú továbbképzést.
A Safety-Hungary instruktorait Törökországban és Távol-Keleten képezték ki tapasztalt külföldi vezető-instruktorok annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú továbbképzéseket nyújthassuk Magyarországon is.

A képzéseken mindenki megtalálhatja a számára érdekes és fontos fejlesztendő területet, legyen ő egy jogosítványát frissen megszerző vagy már hosszú évek óta motorozó tapasztalt motoros. A magabiztos és biztonságos közúti közlekedéshez elengedhetetlen készségszintű vezetéstechnikai tudást csak módszeres és rendszeres gyakorlás segítségével lehet elérni.

A közel 2000 nm-es aszfaltos tanpályával rendelkező modern létesítményben az érdeklődő motorosok biztonságos körülmények között, különlegesen felkészített és bukócsővel ellátott modern motorkerékpárjainkkal (125, 250, 600 cm3) tudnak szinte minden közlekedési helyzetet gyakorolni, miközben a profi oktatók folyamatosan egyénre szabott visszajelzéseket adnak a fejlesztendő területekről.


Életmentő lehet az életmentőknek, amit itt tanulnak

Saját motorkerékpárral nem lehet részt venni a tanfolyamokon. Lényeges hangsúlyozni, hogy a tréningek nem csak Honda motorkerékpárral rendelkező motorosoknak szólnak! Az egymásra épülő szintekből (1-2-3 szint) álló képzési rendszer segítségével mindenki alaposan megismerheti, és hatékonyan továbbfejlesztheti vezetéstechnikai képességeit. A tanfolyamokat úgy alakították ki, hogy a motorosok ismeretei és gyakorlati készségei mindig a legintenzívebben fejlődhessenek.

A Budapest X. ker., Kozma u. 3. szám alatt zajló tanfolyamok időtartama túlnyomó részben 2 teljes nap, maximum 10 fő részvételével és 2 instruktor felügyeletével. Az egész évben szinte megszakítás nélkül – a hétfők kivételével minden nap – működő képzés alap tréningjei mellett léteznek még teljesen kezdőknek szóló (Bevezető szint), kifejezetten robogósoknak szánt (1-2-3 szint), utassal együtt motorozóknak szóló (Tandem), valamint a téli időszakban fedett pályás tréningtípusok is (a linkekre kattintva olvashatod tapasztalatainkat – a szerk.). Annak érdekében, hogy olyan fejlődni vágyó motorosokat is fogadhassanak, akik nehezebben tudnak távol maradni a munkájuktól, 2009 eleje óta délutáni kezdésű, estébe nyúló tanfolyami alkalmakat is kínálnak a motoros szezonban. Igény esetén, akár több fokozatban és nagymértékben módosítsák a motorok eredeti ülésmagasságát, hogy alacsony termetűek is kompromisszumok nélkül élvezhessék a tréningeket.


A legfontosabb, hogy nem csak kezdőknek, vagy Honda tulajoknak szólnak a képzések!

Tudnak biztosítani bukósisakot és protektorokat (térdvédőt, könyökvédőt, bokavédőt és igény esetén mellvértet), valamint esős időjárás esetén esőruhát is. A tanfolyam részvételi díja magában foglal meleg ebédet, korlátlan ásványvíz fogyasztási lehetőséget és a téli időszakban forró teát. A képzésekre jelentkezni kizárólag az interneten (www.safety-hungary.hu) lehet egy rövid és egyszerű regisztrációt követően. A folyamatosan továbbfejlesztett online regisztrációs rendszer automatikus e-mail és SMS kommunikáció útján biztosítja a pontos és megbízható tájékoztatást.

A tanfolyami részvételi díjak összegének megállapításánál és a támogatói kör felépítésénél mindig az volt a legfontosabb kritérium, hogy a lehető legtöbb motoros számára tudják elérhetővé tenni a képzéseket. Az eddig megfordult vendégek (évente kb. 1.000 – 1.200 fő) visszajelzései, a szaksajtó és a szakma általános véleménye alapján is az egyik leghangsúlyosabb és egyik legmagasabb színvonalú képzés hazánkban a Safety-Hungaryé. A kezdeményezés társadalmi felelősségvállalási céljait már az első pillanattól a Hondán kívül magáénak érezte az ORFK-OBB Országos Balesetmegelőzési Bizottság is, akik támogatásukkal hosszútávon kívánják segíteni a Honda Vezetéstechnikai Képzést.


Új, kizárólag a biztonságos motorozással kapcsolatos aloldalt indítottunk biztonsag.tesztmotor.hu címen! Látogasd meg, tedd fel bátran biztonságos közlekedéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit Professzorunk hamarosan megválaszol!

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Siren7 vadrisztó

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending