Csatlakozz hozzánk

Vezetéstechnika

Ákos, mentősök és a Safety-Hungary

Az OMSZ mentőmotorosait is a Safety készíti fel a mindennapokra – Kovács Ákos ajánlásával (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: Safety-Hungary Még több biztonság: biztonsag.tesztmotor.hu

A Safety-Hungarynél 2011 májusától két különösen fontos együttműködés veszi kezdetét annak érdekében, hogy még szélesebb tömegeket tudjanak megszólítani a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Ezek közül az első az OMSZ Mentőmotoros Szolgálat munkatársai számára nyújtott vezetéstechnikai alap és továbbképzés, amit a Safety-Hungary biztosít. Céljuk, hogy a mentőmotoros szakemberek még nagyobb biztonságban jussanak el a mindennapokban az ellátás helyszínére a riasztásokat követően. A motoros mentőorvosok manőverezési képességeinek folyamatos fejlesztése érdekében a képzéseket évente ismétlődő – egymásra épülő – moduláris rendszerben végzik.

A másik együttműködés pedig a népszerű zenésszel, Ákossal valósult meg: 2010-ben az a megtiszteltetés érte a Safety Hungary-t, hogy Kovács Ákos előadóművész elvégezte a 2 napos, 1-es szintű tanfolyamot. A képzést követően személyes pozitív visszajelzése megfelelő alapot teremtett arra, hogy tárgyalások induljanak közös kommunikáció érdekében. Ákos meggyőződésből szeretné támogatni a Safety alapvető célkitűzéseit és saját rajongótábora számára is közvetítené a Safety-Hungary szellemiségét – így erősítvén a társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepét.

Ákos véleménye a Safety-Hungary-ről
Amit a Safety-Hungaryról tudni érdemes

Hogyha még nem ismered, nem tudod, miről szól a Honda Vezetéstechnikai Képzés, akkor érdemes elolvasnod az alábbi bemutatkozást. Illetve előtte még tekintsd meg a fenti, Ákossal készített beszélgetésünket, aminek legfontosabb mondanivalója, hogy miért lehet szükség – motoros tapasztalattól, megtett kilométertől függetlenül – erre a tréningre. Abszolút igazat adunk a zenész-ikonnak, hiszen mi némi túlzással éjjel-nappal motorozunk, mégis tanultunk egy-két új fogást (a lent felsorolt) képzéseken. Bőven elég – és pénzben nem mérhető -, ha csak egyszer hasznát vesszük az életben valamelyiknek…

A Safety-Hungary egy budapesti székhelyű motorkerékpár vezetéstechnikai továbbképző    központ,    amely    a    Honda    Hungary    Kft.    és    SiLverKart    Budapest    Gokart-    és Rendezvényközpontot üzemeltető N-Vogue Kft. közös stratégiai együttműködése alapján működik 2008 eleje óta. Elsődleges feladata és célja a motorkerékpárosokat érintő közúti balesetek számának csökkentése, melyet a motorosok vezetéstechnikai képességeinek és vezetési kultúrájának módszeres elméleti és gyakorlati továbbfejlesztésével kívánnak elérni.


Hasznos tanácsokkal látja el a Safety instruktora az OMSZ munkatársait

A továbbképzési tanfolyamok alapját – nemzetközi mintát követve – a Honda által közel 40 évvel ezelőtt Japánban útjára indított vezetéstechnikai továbbképző rendszer adja, melyet a Honda azóta is központilag folyamatosan fejleszt és bővít. A magyarországi létesítményen kívül világszerte 23 országban működnek a Honda tematikáját alkalmazó vezetéstechnikai oktatóközpontok, ahol már összesen több mint 6 millió motoros kapott kiemelkedő színvonalú továbbképzést.
A Safety-Hungary instruktorait Törökországban és Távol-Keleten képezték ki tapasztalt külföldi vezető-instruktorok annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú továbbképzéseket nyújthassuk Magyarországon is.

A képzéseken mindenki megtalálhatja a számára érdekes és fontos fejlesztendő területet, legyen ő egy jogosítványát frissen megszerző vagy már hosszú évek óta motorozó tapasztalt motoros. A magabiztos és biztonságos közúti közlekedéshez elengedhetetlen készségszintű vezetéstechnikai tudást csak módszeres és rendszeres gyakorlás segítségével lehet elérni.

A közel 2000 nm-es aszfaltos tanpályával rendelkező modern létesítményben az érdeklődő motorosok biztonságos körülmények között, különlegesen felkészített és bukócsővel ellátott modern motorkerékpárjainkkal (125, 250, 600 cm3) tudnak szinte minden közlekedési helyzetet gyakorolni, miközben a profi oktatók folyamatosan egyénre szabott visszajelzéseket adnak a fejlesztendő területekről.


Életmentő lehet az életmentőknek, amit itt tanulnak

Saját motorkerékpárral nem lehet részt venni a tanfolyamokon. Lényeges hangsúlyozni, hogy a tréningek nem csak Honda motorkerékpárral rendelkező motorosoknak szólnak! Az egymásra épülő szintekből (1-2-3 szint) álló képzési rendszer segítségével mindenki alaposan megismerheti, és hatékonyan továbbfejlesztheti vezetéstechnikai képességeit. A tanfolyamokat úgy alakították ki, hogy a motorosok ismeretei és gyakorlati készségei mindig a legintenzívebben fejlődhessenek.

A Budapest X. ker., Kozma u. 3. szám alatt zajló tanfolyamok időtartama túlnyomó részben 2 teljes nap, maximum 10 fő részvételével és 2 instruktor felügyeletével. Az egész évben szinte megszakítás nélkül – a hétfők kivételével minden nap – működő képzés alap tréningjei mellett léteznek még teljesen kezdőknek szóló (Bevezető szint), kifejezetten robogósoknak szánt (1-2-3 szint), utassal együtt motorozóknak szóló (Tandem), valamint a téli időszakban fedett pályás tréningtípusok is (a linkekre kattintva olvashatod tapasztalatainkat – a szerk.). Annak érdekében, hogy olyan fejlődni vágyó motorosokat is fogadhassanak, akik nehezebben tudnak távol maradni a munkájuktól, 2009 eleje óta délutáni kezdésű, estébe nyúló tanfolyami alkalmakat is kínálnak a motoros szezonban. Igény esetén, akár több fokozatban és nagymértékben módosítsák a motorok eredeti ülésmagasságát, hogy alacsony termetűek is kompromisszumok nélkül élvezhessék a tréningeket.


A legfontosabb, hogy nem csak kezdőknek, vagy Honda tulajoknak szólnak a képzések!

Tudnak biztosítani bukósisakot és protektorokat (térdvédőt, könyökvédőt, bokavédőt és igény esetén mellvértet), valamint esős időjárás esetén esőruhát is. A tanfolyam részvételi díja magában foglal meleg ebédet, korlátlan ásványvíz fogyasztási lehetőséget és a téli időszakban forró teát. A képzésekre jelentkezni kizárólag az interneten (www.safety-hungary.hu) lehet egy rövid és egyszerű regisztrációt követően. A folyamatosan továbbfejlesztett online regisztrációs rendszer automatikus e-mail és SMS kommunikáció útján biztosítja a pontos és megbízható tájékoztatást.

A tanfolyami részvételi díjak összegének megállapításánál és a támogatói kör felépítésénél mindig az volt a legfontosabb kritérium, hogy a lehető legtöbb motoros számára tudják elérhetővé tenni a képzéseket. Az eddig megfordult vendégek (évente kb. 1.000 – 1.200 fő) visszajelzései, a szaksajtó és a szakma általános véleménye alapján is az egyik leghangsúlyosabb és egyik legmagasabb színvonalú képzés hazánkban a Safety-Hungaryé. A kezdeményezés társadalmi felelősségvállalási céljait már az első pillanattól a Hondán kívül magáénak érezte az ORFK-OBB Országos Balesetmegelőzési Bizottság is, akik támogatásukkal hosszútávon kívánják segíteni a Honda Vezetéstechnikai Képzést.


Új, kizárólag a biztonságos motorozással kapcsolatos aloldalt indítottunk biztonsag.tesztmotor.hu címen! Látogasd meg, tedd fel bátran biztonságos közlekedéssel kapcsolatos kérdéseidet, amit Professzorunk hamarosan megválaszol!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending