Csatlakozz hozzánk

Hírek

AGV Stealth SV 2010

Az olaszok újdonsága beépített napszemüveggel és Bluetooth-előkészítéssel készül

Közzétéve

ekkor

ISSIMO
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Beépített napszemüveges bukósisakok jó pár éve léteznek. A Rossi sisakját is gyártó AGV azonban mindezidáig adós maradt nekünk egy teljesen zárt, menet közben sötétíthető bukóval, integrálsisakjainál csak a cserélhető plexi jelentett védelmet a nap vakító sugarai ellen. A Stealth SV ezt az űrt kívánja kitölteni.

A praktikus, felhajtható állú túrasisakoknál megszokott kiegészítő a beépített napvédő réteg (ugye mindenkinek ismerős a felhajtott állvédővel, lehajtott napvédő plexivel cirkáló, szigorú „robotzsaru” arckifejezésű motoros?). Teljesen zárt sisakoknál már ritkább extra ugyanez, hiszen felhasználási területük (versenypálya, rövid bevetések) – elvileg – nem indokolja a menet közbeni gyors igazodást a megváltozott fényviszonyokhoz. Elvileg…, hiszen sokan sportcipőben járnak, és sportkocsival közlekednek az utcán, a sportmotorosok miért ne vehetnének sportsisakot a fejükre, még ha nem is igazán sportolók, és kiköpik a tüdejüket, ha gyalog kell felmenniük a lépcsőn az emeletre.


A plexi arretációja a mechanika (piros) cseréjével változtatható

Érzékeny szeműek a napszemüveget színes plexivel kombinálhatják

Az AGV Stealth SV héjszerkezete üvegszál és karbon alapanyagok felhasználásával készül, így súlya a beépített mechanika ellenére sem túl nagy. A napszemüveg a baloldalon elhelyezett bütyök segítségével, egyetlen mozdulattal elővarázsolható. A sisak természetesen minden földi jóval rendelkezik, amit kategóriáján belül elvárhatunk (teljesen kivehető bélés, karc- és páramentes UV-szűrős plexi, dupla D gyűrűs versenycsat, stb.), sőt, még annál is többel. A Stealth SV-ben megvan az előkészítés az AGV Bluetooth-os headsetjének fogadására (szintén újdonság), valamint három különböző pleximechanika jár hozzá, amivel a szélvédő nyitását, zárását, valamint azt, hogy milyen pozíciókban rögzíthető, a felhasználási terület igényeihez lehet szabni (pálya, túra, város).

Tudtad-e?

Travis Pastrana szponzori szerződést kötött az AGV-vel, vagyis az új tulajdonossal, név szerint Lino Dainese-vel (ismerős név?), hogy 2010-től ő is az olasz bukósisakgyártó termékét fogja viselni. Az AGV kínálatában jelenleg nincs olyan off-road bukósisak, amely megfelelő presztízzsel rendelkezne egy ilyen szintű sportoló számára, de hamarosan elkészül az a teljesen új fejlesztésű, ultrakönnyű fejvédő, amit Pastrana fejére kívánnak húzni.


Neki nem mindegy mit húz a fejére

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Trending