Csatlakozz hozzánk

Akciók

AGV GP Pro & Báthory

Védelem + Kényelem + Egyedi külső = AGV GP Pro designed by Bathory

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

A történet tavaly tavasszal kezdődött mikor lehetőséget kaptam a SHOX áruháztól, hogy kiválasszak egy új kupakot a fejemre. Még mielőtt elmentem az üzletbe a honlapjukon (www.shox.hu) megnéztem a kínálatot. Abban biztos voltam, hogy a Valentino Rossi által is használt AGV lesz az “áldozat”, de leírás és képek alapján nem tudtam választani. Az üzletben is nehéz dolgunk van de persze csak jó értelemben véve, hiszen rengeteg sisak sorakozik a polcokon. Én Magyarországon eddig nem találkoztam ekkora kínálattal szinte sehol!

A GP Pro volt az első amit felpróbáltam. A formája elég egyedinek tűnt és a fejembe húzva nagyon komfortos érzést nyújtott. Sajnos amíg beleerőszakolom a fejem addig úgy tűnik, mintha egy számmal nagyobb kéne de ha minden a helyére kerül akkor már minden a legnagyobb rendben van. Az első próba után már 90% -ig boztos voltam benne, hogy “megtaláltam az igazit”, Természetesen azért egy-két típust még felpróbáltam, de egyik sem győzött meg igazán így maradt a dzsípi. Bónuszként eredetileg egy kék sötétített plexit kértünk hozzá, de mivel az nem volt egy szürke lett belőle. Később kiderült, hogy ennél jobbat nem is választhattunk volna!

AGV GP Pro elölről

Az első menet

Hazaérve rögtön kikaptam a dobozból és már húztam is a kobakomra de a dupla D gyűrűs csattal meggyűlt a bajom. Mivel ezelőtt csak gyorscsatos bukóm volt eltartott jópár percig amíg megfejtettem a titkát. A kezemben még elég jól ment az átfűzögetés de a fejemen már nem annyira. 🙂 Azért nem volt vészes a dolog csak kicsit szoknom kellett. Azóta már megy szinte fél kézzel is. A dobozban a használati utasításon kívül talunk még néhány tear-off tépőfoliát is ami jól jöhet versenypályán és egy AGV -s sisakzsákot is.

AGV GP Pro hátulról
 

 

Élesben

Az első éles próbán sem csalódtam a sisakban. Kényelmes, rendesen szellőzik, nem párásodik és a szélzaj is minimális benne. Ami előnyös, hogy a szivacs ugyebár a tartós használat során “összenyomódik” így könnyen előfordulhat, hogy lötyögni kezd az ember fején. Nos ez az elmúlt egy év alatt ez nálam még nem következett be. A szellőzésről egy dinamikus szellőzőrendszer gondoskodik elöl három belépő-, hátul pedig öt kilépő fokozattal.
A bélés természetesen kivehető és mosható (kivéve a nyakpárnát) úgyhogy a higiéniával sincs probléma.
A plexi cseréje se nem túl egyszerű se nem túl bonyolult. Ha másodpercek alatt nem is de 1-2 perc alatt megoldható ha rájön az ember a dolog mikéntjére. Ebben persze némi segítséget nyújt a mellékelt leírás, de azért a kretivitásunk is kell hozzá. “Töréstesztet” szerencsére még nem hajtottam végre benne. Ezt kérlek nézzétek el nekem! 🙂 Viszont az SSL (alias Super-Super-Light) karbon-kevlár héjban maximálisan megbízom és a hátsó kidudorodó rész is növeli biztonségérzetemet.

AGV GP Pro Black bukósisak

Összkép

Egy szó mint száz én csak pozitívumokat tudok mondani róla. Szerintem a ma kapható bukósisakok közül ár / érték arányban a legjobbak közé tartozik. Biztosan vannak ennél jobb is meg olcsóbb is de én egy másodpercig sem bánom, hogy az AGV GP Pro -t választottam. Szerény véleményem szerint ez egy a versenysportban termett utcai sisak annak minden előnyével. A kinézetről lehet vitatkozni de minek? Akinek nem tetszik nem veszi magára! 🙂

Hab a tortán

A történethez tartozik még, hogy szeptemberben szerettem bele igazán! Elvittük ugyanis Báthory mesterhez, hogy varázsolja még szebbé és egyedivé! Konkrét elképzelésem nem nagyon volt, csak annyi, hogy legyen olyan mintha alumínimum lemezből lenne, szegecselekkel, furatokkal. Aztán a katalógusát nézve megakadt a szemem egy képen amin Mustangra festett lángnyelvek voltak. Úgyhogy tudtam nekem ilyen is kell rá! A többit rábíztam a művész Úrra. Mikor megláttam az első fotókat róla, el sem hittem, hogy ez az én sisakom! Amikor pedig elmentem a már kész műért tényleg nem hittem a szememnek! Szinte rá sem lehet ismerni! Báthory Andris tényleg csodákra képes! A képek önmagukért beszélnek…

Ezúton is köszönöm a Shox -nak és a Bathory Design -nak!

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending