Connect with us

Akciók

AGV Agostini, Sheene és Nieto replika sisakok

Régi idők bajnokainak színében pompázó AGV-replikák

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Akárcsak a replika motorok, a replika bukósisakok is megkülönböztetett figyelemben részesülnek. Sok-sok igazán jó versenyző, bajnok, világbajnok színeivel és motívumaival díszített kupakot húzhatsz a fejedre, de vannak sisakok, melyek még ezek fölé is képesek emelkedni: a motoros legendák fejfedőinek pontos másai.

Gondolunk itt olyan hatalmas tekintélyekre a “szakmában”, mint Giacomo Agostini, Barry Sheene vagy Angel Nieto, akik egykori sisakján használt mintákat felhasználva készít egy replika-sorozatot az AGV. A múlt nagy dicsőségének és a jelenkori csúcstechnikának a találkozása ez, mely egyáltalán nem paradox próbálkozás. A régi minták az új formájú bukókon is nagyon mutatósak, sőt, a manapság divatos színes kavalkádban valósággal egyedivé tesz. De ami ennél is fontosabb, hogy motorosok, hozzáértők körében biztosan tisztelet vív ki magának – mondjuk – az “Ago” felirat a sisakodon, még ha ettől egy másodperccel sem leszel gyorsabb.

És amik még ennél is fontosabbak, azok a sisakok paraméterei. Mindhárom kupak a T-2-es modellre épül, amely az AGV kínálatának egyik csúcsa. Ún. “SSL” szuperkönnyű karbon-kevlár héjszerkezetű, három féle külső héjmérettel. Háromrészes, teljesen kivehető és mosható, valamint higiéniailag kezelt bélés, AGV-fejlesztésű szellőzőcsatornák és “Race X” plexi is jár hozzájuk. Utóbbi természetesen pára-és karcmentes, rögzítése pedig D-gyűrűs rendszerrel lett megoldva. Sokféle méretben készül az XXS-től egészen az XXXL-ig, ha Te is felpróbálnád valamelyiket, érdeklődj a SHOX Motoros Áruházban!


Ago 15 világbajnoki címet tudhat magáénak – nem akárki előtt tisztelegsz ezzel a bukóval


Bal oldalon a Nieto, jobbra a Sheene replika

AGV T-2: “Megfizethető árú csúcskategóriás verseny bukósisak”

A Rossi-rajongók egyik dédelgetett álma, hogy – legalább egy kicsit – kedvencük bőrébe bújhassanak. Ennek egyik módja, hogy magukra öltik a Doktorra oly’ jellemző 5 Continents fényezésű GP-Tech bukósisakot. Mivel azonban nem mindenki teheti meg, hogy közel 2 kilót kifizessen egy bukóért, akinek nem számít a külsőség, csak a feeling, az lényegesen olcsóbban juthat replika helyett egyszerűbb fényezésű, de ugyanolyan sisakhoz. Ám, ha tüzetesen átnézzük az AGV kínálatát, megakad a szemünk a GP-Tech árnyékában egy másik, sokkal kedvezőbb árfekvésű csúcs bukón, amit – nemes egyszerűséggel – csak így hívnak: T-2.

Az AGV T-2 minden paraméterében ugyanolyan jó, mint a márka legdrágább sisakja, technológiai különbséget mindössze a bélés anyagában találunk. Nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen más. A fényes, mikroszálas szövet jól néz ki, és izzadtság-elvezetés szempontjából is kitűnőre vizsgázott. A T-2 szellőzése amúgy is kiváló, a rengeteg integrált szellőzőjáratnak köszönhetően pályamotorozás közben sokkal kevésbé izzad bele a motoros feje.

A T-2 külső burka üvegszál, karbon és kevlár felhasználásával készül. A komplett sisak súlya – mérettől függően – 1450 g körül van, ami figyelembe véve a bonyolult, de aerodinamikailag tökéletes formát, valamint a motorversenyek követelményeihez igazított szilárdságot, teljesen mértékben elfogadható. Az egyes részleteken tetten érhetők olyan átgondolt fejlesztések, amelyek kiküszöbölik a korábbi AGV-szériáknál tapasztalt nehézségeket. Ilyen például az átláthatóan és egyszerűen működő pleximechanika, vagy a teljes egészében, könnyen kivehető és visszarakható bélés. Ezeknek az újításoknak köszönhetően még nehezebb lesz fogást találni a T-2-es bukósisakon, nekünk legalábbis egyelőre nem sikerült. (forrás: www.agv.hu)

SHOX MOTOROS ÁRUHÁZ / Motoros ruházat, bukósisak, alkatrész, kiegészítõk 900nm-en! 1033 Budapest,
Szentendrei út 89-93, Tel.: (ruházat): 439 0554, (műszaki): 439 0555, (bukósisak): 453 0219, e-mail: info@shox.hu
www.shox.hu

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending