Connect with us

Hírek

Agip kenőanyagok és speciális termékek

Minden igényt kielégítő, teljes kenőanyag választék az Agip-tól

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az Agip Formula Moto kenőanyag választék széles skálán mozog: az ENI segédmotoros kerékpártól kezdve, az utcai gépeken át a versenymotorokig mindenkinek a kedvére tesz.

Az Agip Formula Moto kenőanyag kínálata két- és négyütemű motorolajokból, hajtómű- és villaolajokból, fék- és hűtőfolyadékokból áll. Ezen kívül a speciális termékek fogalma különböző tisztítóanyagokat, lánc kenőanyagot és defektjavítót is takar. Ezeket ismerhetitek most meg kicsit részletesebben.

A kétütemű olajok csúcsát az Agip-nál, a Racing 2T-t közvetlenül a versenytapasztalatok alapján fejlesztették: 100%-ban szintetikus, ricinus alapú olaj, versenymotorokhoz. Kizárólag előkeveréses (ez fontos!) rendszerekben használható, lég-és vízhhűtéses motorokhoz egyaránt kivalóan alkalmas. Kiszűri a dugattyúberágódás kockázatát a legnagyobb igénybevétel mellett is! A Speed 2T is teljesen szintetikus kenőanyag, de elsősorban utcai felhasználásra készült, különolajozású kétütemű motorokhoz. Egyaránt alkalmas katalizátoros, lég- és vízhűtéses motorokhoz, tökéletes kenést biztosít, továbbá megelőzi az öngyulladási jelenségeket és a dugattyúgyűrűk leragadását. A Cross 2T szintén 100%-ban szintetikus olaj, leginkább a nagy igénybevételnek kitett terepmotorok (krossz, endúró, triál) számára fejlesztették ki. Lég- és vízhűtéses blokkokhoz egyaránt alkalmas, és ugyanazt a védelmet nyújtja a bütykös gumis gépeknek, amit a Speed 2T az utcai modellek esetében. Sőt, hőmérsékletstabilitásuknak köszönhetően mindkét kenőanyag csökkenti a füstölést és tökéletes tisztaságot biztosít a kipufogónak! A Tec 2T szintetikus bázisú olaj, viszont tökéletesen használható előkeveréses és különolajozású rendszerekben is, ahogyan lég- és vízhűtéses motorokhoz ugyanúgy alkalmas. A City 2T félszintetikus kenőanyag, és ún. “új generációs”  kétütemű robogókhoz fejlesztették ki. Szintén ideális előkeveréses és külön olajozású, ill. lég- és vízhűtéses motorokhoz is. Segédmotoros kerékpárok és kétütemű robogók számára alkotta meg az Agip a Mix 2T-t, de olyan különlegességeket is találunk az ENI kétütemű kínálatában, mint a kifejezetten nagyon nagy fordulatszámon működő kart motorokhoz kifejlesztett Kart 2T, vagy az extrém, alacsony külső hőmérséklethez alkalmazkodó Snow Racing 2T.


“Tutto Italiano” – vagyis 100% olasz

Az Agip négyütemű motorolajai tekintetében a csúcsot a Racing 4T képviseli, amely versenytapasztalatok alapján készült: 100%-ban szintetikus kenőanyag az új generációs, nagy teljesítményű, többszelepes négyütemű motorokhoz kifejlesztve. Versenymotorokhoz ugyanúgy alkalmas, mint sport-és túragépekhez. Összetételének köszönhetően maximális védelmet, tisztaságot és élettartamot biztosít a motornak, továbbá kiemelkedő védelmet biztosít a túlhevülés ellen. A Tec 4T szintetikus bázisú, többfokozatú kenőanyag, az ún. “új generációs” négyütemű motorok számára. A szokásos védelem mellett optimalizálja a váltószerkezet és a tengelykapcsoló működését, ráadásul megkönnyíti a hidegindítást és még az olajfogyasztást is csökkenti. A City 4T már csak szintetikus motorolaj, viszont lég- és vízhűtéses négyütemű robogók és kismotorok részére egyaránt alkalmas. Hosszú élettartamot biztosít, és kifejetten ajánlott ún. “stop&go” használat esetén. A legmodernebb négyütemű motorok igényeinek leginkább a Super 4T ásványi motorolaj felel meg, de az Agip-nál nem feledkeztek meg a veterán, old-timer motorokról sem, speciálisan nekik készült a Classic 4T.


A várostól (City) a krosszpályáig (Cross) minden felhasználási területre kínál kenőanyagot az Agip

Hajtóműolajok tekintetében is létezik “full” szintetikus verzió az Agip Formula Moto kínálatából, melyet nagyfokú igénybevételhez fejlesztettek ki. A Gear Synth hidegen is kimagasló folyékonyságának köszönhetően alacsony hőmérsékleten is könnyű váltást biztosít., így minden évszakban használható. A “sima” Gear hajtóműolajat kifejezetten kétütemű motorkerékpárok különálló erőátviteli rendszerébe ajánlja a gyártó. Hála speciális összetevőinek, ez a kenőanyag biztosítja a legmegfelelőbb és legprecízebb választást a tengelykapcsolóknak! A Gear olajokból létezik ásványi bázisú kenőanyag-sorozat is, amely keverhető más, hasonló tulajdonságokkal rendelkező kenőanyagokkal. Motorkerékpárok és robogók hajtóműveinek egyaránt biztosítja kiváló kenését a termék. A Fork egy komplett villaolaj-választék az Agip kínálatában, mely véd a rozsdásodás és az elhasználódás ellen. Utcai és terepviszonyok melletti felhasználásra is alkalmas, és hideg hőmérsékleten is nagyfokú folyékonyság jellemzi.


Az Agip szoros kapcsolatot ápol több olasz motorgyártóval is

Az Agip Formula Moto sorozat fék-és hűtőfolyadékokat is kínál, ezek közül a Brake 5.1 a legmagasabb szolgáltatásokat nyújtó fékfolyadék. Extrém magas forráspontjának köszönhetően a fék extrém nagy igénybevételű használatát is lehetővé teszi – bármilyen hőmérsékleten. A Brake 4 is kiváló minőségű fékfolyadék motorok fékrendszereihez. Szintén bírja a “sportos” használatot és kiemelkedő az összeférhetősége a fékberendezésben található más anyagokkal. A Permanent Spezial , Permanent Plus és a Cool biolebomló fagyálló hűtőfolyadékok, amelyek -40 fokig védelmet biztosítanak a fagyás ellen.Nem csak olajokból áll a Formula Moto sorozat – egy sor egyéb hasznos speciális terméket is felvonultat

Az Agip speciális termékei kínálatából a Filter Clean és a Filter Oil az ún. “szivacsos” légszűrők tisztítására alkalmasak, a Shampoo No-Water univerzális tisztítóanyag különlegessége pedig abban rejlik, hogy használatához nincs szükség vízre! A Tyre Repair azonnali defektjavító és “újra-pumpáló” szett alkalmas belsővel ellátott és anélküli gumikhoz is, méghozzá a kerék leszerelése nélkül! A Chain Grease kiváló tapadóképességű és vízlepergető tulajdonságú lánc-kenőanyag, a Contact Cleaner pedig nagyteljesítményű zsíroldó szer, amely gyorsan és egyszerűen eltávolítja a zsíros és olajos szennyeződéseket a fém alkatrészekről. A bukósisak belső felületének tisztítására és fertőtlenítésére a Helmet & Visor Cleaner lehet segítségünkre, míg a New Polis krómfelületek, a Leather Cleaner pedig bőrápolásra alkalmas kiválóan.


Az Agip márka és a Piaggio-csoport (Aprilia, Derbi, Gilera, Moto Guzzi, Piaggio, Vespa) széleskörű együttműködésének eredménye az említett gyártók modelljein az Agip-embléma megjelenése – és persze a közös technikai fejlődés
 

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending