Csatlakozz hozzánk

Hírek

Adrián: Irány a Moto3!

A Dunlop Italia a jól sikerült tesztnek köszönhetően felajánlotta a Gyutai Adriánnak, hogy szabadkártyával elindulhat a szeptemberi misanói Moto3-as vb-futamon

Közzétéve

ekkor

gyutai adrian dunlop moto3
Sportster
MAI Kótyavetye

Gyutai a Dunlop felkérésére egy Moto3-as vb-motort tesztelt hétfőn a misanói pályán, ahol az abroncsokon kívül a gumigyártó cég által kifejlesztett vázat is kipróbálhatta. A Tomracing pilótája több mint 120 kört teljesített a gyakorláson, amelynek a végén a Dunlop felajánlotta, az általuk biztosított motorral szabadkártyásként elindulhat a szeptember 13-i Moto3-as világbajnoki futamon.

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját teljesíti Gyutai Adrián. A 24 éves paksi gyorsasági motoros idén az olasz bajnokság (CIV) National Trophy 600 kategóriájában versenyez (interjú), ahol eddig megszerzett hét pontjával az összetettben jelenleg holtversenyben a 14. helyen áll a negyvenfős mezőnyben. A Tomracing motorosát ebben az esztendőben a Dunlop is segíti a minél jobb szereplésben, ugyanis az idén 127 éves gumigyártó élversenyzőjeként vesz részt a futamokon a magyar pilóta.

Adrián jól dolgozott, elnyerte a Dunlop bizalmát

„Bebizonyosodott, hogy jó választás volt Adriánt felkérni erre a feladatra, hiszen egészen profi munkát végzett. Annak ellenére, hogy ilyen kis motoron 2012 óta nem ült, valamint ilyen felszereltségű versenygéppel még sosem körözött, rengeteg hasznos információt adott számunkra mind a gumikról, mind pedig az általunk kifejlesztett vázról. Szeretnénk vele folytatni a közös munkát, és a most nyújtott teljesítménye alapján felajánlottuk neki, hogy amennyiben él vele, akkor az általunk biztosítandó motorral szabadkártyásként induljon el a szeptember 13-i Moto3-as világbajnoki futamon, melyet a mostani tesztünk helyszínén, Misanóban rendeznek majd” – jelentette ki Hordeo Vitali, a Dunlop Italia vezetője.

A 24 éves paksi motoros nagyon elfáradt a tesztnap végére, hiszen ahogy elmondta, egy teljes versenyhétvégén sem szokott ennyi kört megtenni. Ráadásul munka közben kellett megismerkednie a legmagasabb szintű technikával, elvégeznie a Dunlop által kért feladatokat, illetve visszaszoknia a saját hatszázas Hondájáról a Moto3-as motorra. Büszke arra, hogy megállta a helyét, és a Dunlop ilyen komolyan számol vele a jövőben. A szeptemberi világbajnoki debütálásba nem éli bele magát, mert annak megvalósulásáig rengeteg víz lefolyik még a Dunán.

Gyutai Adrián a nagy lehetőségek kapujában

“Nagyon örültem ennek a lehetőségnek és nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehettem ezen a teszten, ahol a Dunlop Italia saját fejlesztésű vázát is kipróbálhattam a legkomolyabb technikával felszerelt Moto3-as versenymotoron. Hihetetlen körülmények fogadtak, egész nap négy szerelővel és egy telemetriással dolgozhattam. Az első tíz-húsz kör arra ment el, hogy a motort megismerjem, visszaszokjak ehhez a kategóriához, hiszen szinte mindent másként kellett vele csinálnom, mint a hatszázas Hondámmal. A nap végére nagyon elfáradtam, de azt remélem, minél több használható visszajelzést tudtam adni a Dunlop számára, és a tapasztalataimmal segítségére lehettem a cégnek a fejlesztésekben. Az abroncsokból elsősorban a használt gumik viselkedésére kellett figyelnem elsősorban, míg a telemetriás adatok alapján sikerült a beállítások terén is egyre előrébb jutottunk. A szeptemberi világbajnoki indulásra való ajánlat nagyon meglepett, szinte el sem akarom hinni. A konkrétumok megismerése után tudok majd erről bármit mondani, mindenesetre a július 19-i, Imolában rendezendő National Trophy 600-as futamon mindenképpen indulok” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending