Csatlakozz hozzánk

Hírek

Adrián a Moto2-be készül

Gyutai Adrián a Dunlop versenyzőjeként folytatja 2016-ban is az olasz bajnokságban, de merészebb terveket is szőttek a szezonra, és a jövőre nézve

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Eddigi pályafutása legnehezebb szezonját hagyta maga mögött Gyutai Adrián. A 25 éves paksi versenyző egyrészt sikeresen bemutatkozhatott a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto3-as mezőnyében – 2015. szeptember 13-án, Misanóban – illetve teljesítette első teljes olasz bajnoki szezonját, és National Trophy 600 negyven fős mezőnyében végül a 13. helyen végzett.

A Tomracing Motorsport Team pilótája végül helyt állt, így az idei szezon után a jövő esztendőben is a Dunlop élversenyzőjeként szerepel majd az olasz bajnokságban. Az idén 127 éves gumigyártó óriás nemcsak Itáliában egyengetné a magyar pilóta pályafutását, hanem abban is segítenek Adriánnak, hogy 2016-ban folytatódhasson a szereplése a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

Gyutai Adrián a Moto3 után a Moto2-t célozza meg a MotoGP-n

A Dunlop Motorsport egyik vezetőmérnöke, Salim Khan elmondta, az idei tapasztalatszerzés után jövőre nagyon merész álmokat szövögetnek a magyar versenyző partnereként:

„Mi a Dunlop Motorsportnál nagyon boldogok vagyunk, hogy Adrián velünk van, és minket választott az idei olasz bajnokság futamain. Ez egy tanuló év volt számára, nem volt könnyű feladat helytállnia egy olyan bajnokságban, ahol a többi versenyző mind hazai pályán, rengeteg tapasztalattal állt szemben vele. Mégis versenyképes volt, és remek hozzáállással teljesített egész évben. A Dunlop Motorsport örömmel folytatja a tehetséges pilótával az együttműködést. Adrián tudása alapján biztosak vagyunk abban, hogy az eddigi tapasztalatokkal a háta mögött szállítani fogja a várt eredmények és a jól megérdemelt futamgyőzelmeket, és versenyben lesz a bajnoki címért” – árulta el Salim Khan, aki hozzátette, felvették a kapcsolatot az IRTA – a gyorsaságimotoros-világbajnokságon érdekelt csapatokat, technikai beszállítókat és szponzorokat összefogó szervezet – egyik vezetőjével, Mike Trimbyvel, hogy Adrián jövőre lehetőséget kapjon 2-3 futamon a Moto2-es vb-mezőnyben.

Szoros az együttműködés a Dunloppal, nagy tervek vannak

A 25 éves paksi motoros nagyon büszke arra, hogy továbbra is a Dunlop versenyzője lehet az olasz bajnokságban, illetve bízik abban, hogy 2016-ban lehetőséget kap majd Moto2-es vb-futamon is.

„Boldog vagyok, hogy méltónak talál a Dunlop Motorsport a további együttműködésre. Rengeteg támogatást és segítséget kaptam tőlük ebben az évben is, elég, ha csak a misanói Moto3-as bemutatkozásra gondolok, és ha minden jól alakul, akkor jövőre együtt nagyon jó eredményeket érhetünk el, hiszen a közös cél, hogy jövőre bajnok legyek. Nagyon sokat tanultam ebben az évben, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a pályákról, és most már látom, hogy mennyi mindenben kell még fejlődnöm. Nagyon várom már az első teszteket, hogy elkezdhessem a felkészülést 2016-ra, és szeretném meghálálni a bizalmat néhány jó eredménnyel. A lehetséges vb-szerepléssel kapcsolatban nem élem bele magam semmibe, már az is nagy szó, hogy a nevem egyáltalán felmerül a Moto2-vel kapcsolatban” – fogalmazott Gyutai.

Comments

comments

Trending