Csatlakozz hozzánk

Hírek

Adrenalin a köbön

A legendát saját fia akarja túlszárnyalni, 16 londoni emeletes buszt próbál meg átrepülni.

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Robbie Knivel ismert amerikai fenegyerek (motoros kaszkadőr) megkísérel átugrani 16 db emeletes buszt, és ezzel új rekordot beállítani. Az ugrás előzménye az, hogy apja, Evel Knievel 1975-ben már egyszer próbálkozott hasonlóval, de a rekordkísérlet majdnem a világhírű stuntman életébe került. Neki 13 buszt kellett volna átrepülnie, fia Robbie egyből hárommal többel próbálkozik.


„Apám szerint én jobban motoroztam 12 éves koromban, mint Ő, amikor akkora volt.”

A balszerencsés bemutató annak idején a Wembley stadionban zajlott, 90 ezer néző előtt. Mostanában elég nehéz lenne összehozni ugyanott egy hasonló cirkuszt, ezért 2010 nyarán egy londoni gyártelep lesz a helyszín. A csavar a történetben, hogy Robbie az általa megszokott könnyű, kétütemű crossmotor helyett egy Harley-Davidson XR750-es, dirt track kinézetű motorral hajtja majd végre az ugrást, ugyanúgy, ahogy Evel tette. „Tudom, hogy a leérkezés kemény lesz, a motor nehéz, és a teleszkópok sem ekkora igénybevételre készültek. A hátamat biztosan érezni fogom utána.” – nyilatkozta.


Evel Knievel 1975-ös rekordkísérlete.
Tudtad-e?

Az amerikai Evel Knievel (1938-2007) a világ leghíresebb motoros kaszkadőre volt a hetvenes években. Pályafutását 28 évesen kezdte. Kezdetben kisebb bemutatókon lépett fel bátor ugrásaival, majd áttért a sokkal hajmeresztőbbekre. Átrepülte – többek között – a Grand Canyont, a Mississippit, számtalan autót, kamiont és buszt. Karrierje során rengeteg balesetet szenvedett, szinte minden csontját eltörte, a rekordja egyszerre 37, amivel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.


Evel Knievel minden idők legnagyobb motoros kaszkadőre.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending