Csatlakozz hozzánk

Blog

ADAC: a magyar narancs csapat ezüstös hétvégéje…

Tomes Patrik továbbra is szárnyal korosztályának legkomolyabb versenysorozatában (videó)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Német időt meghazudtolóan sütött a nap a wackersdorfi arénára, ahol már pénteken megkezdődtek az ADAC Mini Bike sorozat hetedik fordulója előtti szabadedzések. Mindenki csapat lázasan dolgozik és bíztatja versenyzőjét, hiszen egyre szorosabb a verseny és közelednek az utolsó versenyhétvégék…

Tomes Patrik a pénteki verőfényes napon sorra megfutotta a leggyorsabb köröket ,és bizakodva várta a szombati időmérőket és a futamokat. Ugyanakkor a wackersdorfi szombat kissé borongós és csepergő esővel ébresztette a versenyzőket. Patrik már a szabadedzések során kiválasztott áttétellel és beállításokkal vágott neki az időmérő edzéseknek, mely meghozta gyümölcsét: alig több mint 1 század másodpercre lemaradva a pole-pozíciótól a második rajtpozíciót tudhatta magáénak.

A második rajtpozíció nem kedvezett Patriknak. Az első futamban a külső ívről nem sikerült úgy rajtolni, hogy a bajnokságban vezető srác mögött tudjon maradni, így hosszas és szoros csatákban kellett megőriznie a befutóig a 2. helyet.

A kis Tomes a második futam rajtját nagyon jól elkapta és azonnal sikerült felzárkóznia a futamot vezető versenyzőre, ám ez első visszafordító féktávján az első kereke összeakadt az éllovas hátsó kerekével, minek következtében a motor úgy táncolt alatta, hogy alig bírta az aszfalton tartani – és közben ketten meg is előzték. A folytatás sem volt könnyű, hiszen a gyors versenyzőtársak megelőzése komoly csatákkal járt. Patrik végül a befutó kör leintésének pillanatában szerezte meg – és persze vissza – az egyébként kiváló 2., dobogós helyet.

Wackersdorfi összefoglaló

Tomes Patrik: “Az első versenyen nem sikerült jól rajtolnom. Beragadtam a kezdő 100-sok mögé és nem tudtam üldözni a bajnokságot vezetőt. Ez nagyon bosszantott. A második versenyen már jól sikerült rajtolnom, de Dirk olyan korán fékezett a visszafordító előtt, hogy nem tudtam elkerülni, hogy össze ne érjünk. Alig tudtam megfogni a motort, egy pillanatig úgy érzetem, hogy el fogok esni. Sikerült tovább mennem és örülök, hogy befutottam a második versenyen is dobogós helyen”

Tütős Zoltán: “Kemény versenyhétvégén vagyunk túl. Patrik mindkét versenyen megküzdött minden egyes tizedmásodpercért és méterért. Éreztük, hogy itt minden esély megvan arra, hogy nyerjen és ezért mindent meg is tett. Minden verseny tartogat valamit, amire nem lehet felkészülni. Patrik kiválóan teljesített – nagyon büszkék vagyunk rá!”


A kis Tomes továbbra is a dobogón, és továbbra is a második fokán – ez a kissrác 13. dobogós helyezése: szép sorozat!


A wackersdorfi hétvége eredménye: újabb két ezüst

Forrás: GPORANGE Racing Team

Comments

comments

Trending