Csatlakozz hozzánk

Hírek

A zöldek legújabb utcai harcosa: Z750R

A Kawasaki bemutatta első 2011-es utcai motorját

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Forrás: MotoRace.hu

A Kawasaki, ragaszkodván hagyományaihoz, folytatni kívánja a 750-es naked sikersztoriját. Az európai piacon igen népszerű modell legújabb, 2011-es változatáról végre fellebbent a fátyol.

A Kawasaki új középsúlyú utcai gépe csak jellegében idomtalan, a masina igencsak szemrevalóra sikerült. Amellett, hogy dizájn tekintetében követi a piacon aktuálisan elvárt dögös külalakot, műszaki szempontból is lépést tart a kor elvárásaival, még akkor is, ha azok talán nem szükségesek minden Z750R tulaj számára a gép kimotorozásához.

A Z750R a Z1000-től származó futómű-és fékalkatrészeknek köszönhetően az utcai motorozás élményszintre emelésére teljesen felkészült. Az első lengéscsillapító és a hátsó rugóstag állítási lehetőségeinek köszönhetően a vezető kívánalmainak megfelelően hangolható a gép. Az első fékmunkahenger és főfékhenger is radiális szerelésű, az első és a hátsó fékcsövek “fémfonatosak” és a többi fékalkatrésznél is a kategóriában elvárható legigényesebb elemeket építették be. A hátsó alumínium lengővilla kialakítása és merevsége terén is fejlesztettek a zöldek, mindezeket a még jobb kezelhetőség és utazási komfort, illetve nem utolsó sorban a dizájn oltárán való áldozás érdekében.


Még harciasabb lett a Kawasaki egyébként sem unalmas modellje

Apropó, ha már kinézet: az új fejidom, a harciasabb “tekintet”, a jó értelemben véve kétszínű fényezés, az első sárvédő és villatakarók, a hegyes kialakítású indexek és a sportos műszercsoport alkotják a főbb újdonságokat az esztétikai kialakítás tekintetében, és nem mondható rájuk, hogy nagyon mellényúltak volna a tervezők. Természetesen ezek mind szubjektív elemek, azonban a mai naked motoroknak valahogy így kell kinézni. Talán épp emiatt a formabontó-jelleg hiányzik kicsit a masinából.


“A mai naked motoroknak valahogy így kell kinézni”

A Z750R a hagyományos Kawa-zöld színen kívül, ébenfeketében is kapható lesz, amely a feketére szinterezett blokkal és “auspuffsysteme”-mel együtt kicsit talán túl sötét és “rejtélyes” lesz, de hát az utcai harcosok a filmekben is mindig feketében járnak…

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending