Connect with us

Blog

A Yamaha (leg)gyorsabb fia: Kimura MT-07

A Yamaha által rendelt, egyedi stílusban átépített MT-07!

Published

on

custom kimura yamaha mt-07
ULTRABOLT
RST AIRBAG


Shinya Kimura, a tapasztalt japán motorépítő ma már California melletti műhelyében tevékenykedik. Évente 3-4 motort készít el, melyeket saját elképzelései alapján tervez meg. Nem tárgyal ötleteiről megrendelőkkel, stílusát nem szeretné semmilyen korlátok közé szorítani.


Ebből kifolyólag kissé meglepő lehet, hogy elvállalta a Yamaha felkérését. A japán gyártó több átépített modellt is szeretne gyártatni Faster sons (gyorsabb fiai) néven, melyek közül az elsőt Kimura már meg is alkotta.


Donormotornak egy MT-07 szolgált, melynek folyadékhűtéses sorkettes szíve lehetővé tette a keskeny felépítést. Hogy a motor többi része milyen stílusban épült, azt egyértelműen beazonosítani nem lehet. A fém fejidom, tank és faridom leginkább retro stílusban készült, ám szokatlanul hatnak e idomok mellett az olyan modern megoldások, mint a vízhűtéses erőforrás, vagy a banán alakú alumínium lengővilla.


A tank fényezését a Yamaha klasszikus modellje, az XS1 ihlette. A videó alapján a formához inspirációt adtak a repülőgépek vonalai is.

Ha motorépítésen töritek a fejeteket, rengeteg alkatrészt találtok hozzá webshopunkban.

Néhány nagyobb gyártó termékeit itt találjátok, csak hogy a legfontosabbakat említsük:

ARLEN NESS

BASSANI KIPUFOGÓK

DRAG SPECIALITIES

EMGO

KÜRYAKYN

MAGURA

ROLAND SANDS 

…csak győzzetek válogatni a szebbnél szebb alkatrészek között…

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending