Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Yamaha is célba vette a Moto3-mat

Iwata a Moto3-ba fejleszt – a “saját nevelésű” pilóták okán fontos a projekt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Kissé meglepetésszerűen érte a motoros közvéleményt a hír, miszerint a Yamaha is beszáll a GP 125-ös géposztályát jövőre leváltó Moto3-mas kategóriába.

Pedig biztos forráson alapul az információ, hiszen egyenesen Masao Furusawa Yamaha-elnök szájából származik a bejelentés. Az egyhengeres négyüteműek közé szánt versenygép számára az YZ250F krosszmotor blokkja szolgáltatja az alapot.

Azt azonban még nem lehet biztosan tudni, hogy már jövőre részese lesz-e a legkisebb géposztálynak a hangvillás alakulat, mivel Furusawa úr a debütálás időpontjáról még nem nyilatkozott. Sőt, leszögezte, hogy nem fogják mindenáron erőltetni a 2012-es premiert; a tökéletes végeredményre törekednek az új versenymotort tekintve. Bár versenypályán még nem tesztelték a vasat, viszont annál több számítógépes szimulációt végeztek a vázzal és a motorblokkal kapcsolatban. A Yamaha elnöke szerint a Moto3-mas projekt a tehetségek kinevelése szempontjából lesz kiemelt fontosságú, ami mindenképp megéri a befektetett energiát és költségeket. Nem lesz azonban egyszerű dolga az iwatai gyárnak a dicsőségért folytatott harcban, hiszen a KTM és a Honda is komolyan készül a Moto3-ra. Továbbá az olyan kisebb gyártók is okozhatnak meglepetéseket, mint például a triálspecialista Sherco – ők nemrégiben jelentették be, hogy a grand prix sikerekből is ki kívánják venni a részüket.


A Yamaha elnöke, Masao Furusawa szerint megéri az áldozatot a majdani legkisebb kategória

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending