Csatlakozz hozzánk

Hírek

A VFR Klub

Sok márkának és típusnak alakult klubbja, pont a VFR-nek ne lenne?

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Szöveg: Honda Hírlevél – http://motor.honda.hu

A Honda VFR Klub története is úgy kezdődött, ahogy általában minden márkaklubé. Néhány lelkes VFR-rajongó szerette volna megosztani a típussal kapcsolatos élményeit, gondját-baját más VFR-esekkel, így hat éve nyitottak egy topicot az Index autós-motoros fórumán. Ez lett a klubélet elsődleges terepe, ahol a VFR tulajdonosok időjárástól, világnézettől függetlenül értekezhetnek az őket érdeklő kérdésekről, elsősorban a szerintük világ legszuperebb motorkerékpárjáról: a Honda VF/VFR -ről. 


www.hondavfrklub.hu

VFR-esek, 2002-ben megrendezték első találkozójukat a Mátrában, Parádsasváron. Igaz, ezen az eseményen mindössze három VFR vett részt, de a lelkesedés töretlen maradt. Mára az oldalon bejegyzett tagok száma 82 főre gyarapodott. Bár az élet eleinte elsősorban a interneten zajlott, a résztvevők egyre gyakrabban kezdték a klub elnevezést használni a szerveződésre. A létszám növekedésével megnőtt az igény a VFR-es összetartozás kifejezésére, így közös erővel elkészült a klub matrica, majd a klub póló.

A 2008-as Honda VFR-t mi is teszteltük
(a teszthez klikk a képre)


klikk a képre a teszthez!

Idézet a tesztből:

“A VFR nyugodtan tekinthető a Honda egyik legjobban sikerült technikai ínyencségének, tervezési ”ki mit tudjának”. Ennek megfelelően sok elvárásnak kell megfelelnie. Nagy múlt nehezedik a legendás VFR-re, ráadásul komoly verseny múlt. Így egyrészről illik hoznia egy jó adag sportosságot a minden napokba, hisz ezért VFR a VFR. Emellett meg kell birkóznia a túrázók kívánalmaival is, mely abszolút ellentétben áll a motor másik énjével. Itt ugrik a képbe újra a megfelelő arány sport és kényelem között. Mindezeken felül a VFR nem egy tucat motor, sőt komoly értékeket és minőséget képvisel.”

Az első, igazán nagy klubtalálkozóra 2006. áprilisában került sor, a heves megyei Bodony település mellett található tónál. Egyben ez a hely lett a csapat alaptábora. Azóta minden évben van legalább egy olyan találkozó, ahol a klubhoz tartozó VFR-esek összegyűlnek, és finom ételek és italok mellett, jó hangulatban megbeszélik a motoros világ dolgait. Ahhoz képest, hogy a klubtagok az ország minden részéből érkeznek, elég tisztességes létszám szokott összegyűlni. (Legutóbb, a 2008. 08. 30-i összejövetelkor több mint 30 VFR jött össze.)

A téli időszakban a klub tagjai havi 1-2 alakalommal összejönnek a BVSC pályánál található DON PEPE étteremben. A téma 90%-ban a motorok idényre felkészítésének tortúrájáról szól, ki mit csinosít a gépén, vagy éppen tanácsot kér egy-egy elvégzendő szervizfeladathoz. Aztán tavasszal kiröppennek a VFR-ek az ország útjaira. Ezt várja mindenki.

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending