Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Tóth Team leköszön?

A magyar GP csapat vasárnapi sajtó híre. Tóth Imréék el vannak keseredve, de nem adják fel

Közzétéve

ekkor

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

A magyar GP csapat vasárnapi sajtó híre. Tóth Imréék el vannak keseredve, de nem adják fel

Szöveg: Team Tóth

A mai napon (11.08) már mindenki pihen, vannak, akik örülnek, vannak, akik csalódottak és vannak, akik aggodalommal figyelik a következő időszakot, amikor is a jövőjükről döntenek majd… reméljük igazságosan.

Csend van és üresség a paddock-ban, elhallgatott a zúgás, összecsukták a sátrakat, a motorok megpihennek. Leintették a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 2009-es szezonjának zárófutamait. Kis hazánk egyetlen MotoGP csapata sajnos nem fürödhet felhőtlenül az idei sikereiben, nem élvezheti aggodalom nélkül az összesített 5. helyezés méltán nagy elismerését, nem készülhet izgatottan a következő szezonra, hiszen jövőjük még bizonytalan. Tóth Imre csapatfőnök foggal-körömmel harcol csapata jogaiért, hiszen egyetlen célja, hogy az általa nyolc évvel ezelőtt megálmodott és megvalósított versenyistálló –ami eredményei alapján alanyi jogon kellene, hogy belépést szerezzen 2010-re – ott lehessen a következő szezon Moto2-es kategóriájának rajtlistáján. Tóth Úr szinte egész hétvégén tárgyalt, próbálva meggyőzni a döntésben illetékes vezetőséget arról, hogy a közte és az Aprilia között kialakult nézeteltérés és az ebből adódott kellemetlen estorili szituáció ne befolyásolja a döntésüket, hiszen a versenysorozatban eltöltött sikeres szezonoknak jócskán ellensúlyoznia kellene ezt a „malőrt”. De a döntés sajnos nem a mi kezünkben van, mi csak küzdeni tudunk a pozitív elbírálásért.

Az egész hétvégén magas lázzal küzdő Tóth Imire is kihat ez az egész bizonytalanság, hiszen ez a csapat ugyanannyira az övé is, mint Édesapjáé, amiben nemcsak versenyzőként, hanem aktív csapatvezetőként is tevékenykedik, már a kezdetek óta.

„Nagyon megvisel ez az egész, leginkább azért, mert igazságtalannak érzem a döntnökök hozzáállását. Az első években hasonló nehézségekbe ütköztünk, de tekintettel arra, hogy akkoriban kezdő csapatként még nem igazán volt eredményünk, nem ért minket meglepetésként a dolog. Ám az elmúlt három év eredményei alapján azt gondoltuk, nem kell majd aggódnunk és a Team Toth-nak igenis ott a helye a mezőnyben, mint ahogy az első listán ott is voltunk! Aztán egyszerűen töröltek, pedig nem is teljes a létszám egyelőre. De Apuval harcolni fogunk, nem adjuk fel, hiszen az eredmények alapján a csapatnak ott a helye jövőre! A mai futamról csak annyit, hogy még mindig elég gyenge vagyok, a motorom úgyszintén. Ennek ellenére végigmentem és a 19. lettem. Most arra összpontosítunk, hogy legyen jövőre, és akkor a Moto2 kategóriában, ahol sokkal kiegyenlítettebb lesz a mezőny, végre bizonyíthatok!”

Kapcsolódó cikk

Interjú a csapatfőnökkel, idősebbik Tóth Imrével még az utolsó valenciai futam előttről
Ti mit szóltok a cikkben olvasottakhoz?

Szerintetek jogos, vagy jogtalan, hogy a Tóth Team egyelőre nem kap indulási jogot jövőre? Ti szeretnétek, hogy ott legyenek a Moto2-ben? Mi a véleményetek Imiről, magyar viszonylatban mennyire tartjátok jó versenyzőnek?

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Trending