Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Tóth Team leköszön?

A magyar GP csapat vasárnapi sajtó híre. Tóth Imréék el vannak keseredve, de nem adják fel

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A magyar GP csapat vasárnapi sajtó híre. Tóth Imréék el vannak keseredve, de nem adják fel

Szöveg: Team Tóth

A mai napon (11.08) már mindenki pihen, vannak, akik örülnek, vannak, akik csalódottak és vannak, akik aggodalommal figyelik a következő időszakot, amikor is a jövőjükről döntenek majd… reméljük igazságosan.

Csend van és üresség a paddock-ban, elhallgatott a zúgás, összecsukták a sátrakat, a motorok megpihennek. Leintették a Gyorsasági Motoros Világbajnokság 2009-es szezonjának zárófutamait. Kis hazánk egyetlen MotoGP csapata sajnos nem fürödhet felhőtlenül az idei sikereiben, nem élvezheti aggodalom nélkül az összesített 5. helyezés méltán nagy elismerését, nem készülhet izgatottan a következő szezonra, hiszen jövőjük még bizonytalan. Tóth Imre csapatfőnök foggal-körömmel harcol csapata jogaiért, hiszen egyetlen célja, hogy az általa nyolc évvel ezelőtt megálmodott és megvalósított versenyistálló –ami eredményei alapján alanyi jogon kellene, hogy belépést szerezzen 2010-re – ott lehessen a következő szezon Moto2-es kategóriájának rajtlistáján. Tóth Úr szinte egész hétvégén tárgyalt, próbálva meggyőzni a döntésben illetékes vezetőséget arról, hogy a közte és az Aprilia között kialakult nézeteltérés és az ebből adódott kellemetlen estorili szituáció ne befolyásolja a döntésüket, hiszen a versenysorozatban eltöltött sikeres szezonoknak jócskán ellensúlyoznia kellene ezt a „malőrt”. De a döntés sajnos nem a mi kezünkben van, mi csak küzdeni tudunk a pozitív elbírálásért.

Az egész hétvégén magas lázzal küzdő Tóth Imire is kihat ez az egész bizonytalanság, hiszen ez a csapat ugyanannyira az övé is, mint Édesapjáé, amiben nemcsak versenyzőként, hanem aktív csapatvezetőként is tevékenykedik, már a kezdetek óta.

„Nagyon megvisel ez az egész, leginkább azért, mert igazságtalannak érzem a döntnökök hozzáállását. Az első években hasonló nehézségekbe ütköztünk, de tekintettel arra, hogy akkoriban kezdő csapatként még nem igazán volt eredményünk, nem ért minket meglepetésként a dolog. Ám az elmúlt három év eredményei alapján azt gondoltuk, nem kell majd aggódnunk és a Team Toth-nak igenis ott a helye a mezőnyben, mint ahogy az első listán ott is voltunk! Aztán egyszerűen töröltek, pedig nem is teljes a létszám egyelőre. De Apuval harcolni fogunk, nem adjuk fel, hiszen az eredmények alapján a csapatnak ott a helye jövőre! A mai futamról csak annyit, hogy még mindig elég gyenge vagyok, a motorom úgyszintén. Ennek ellenére végigmentem és a 19. lettem. Most arra összpontosítunk, hogy legyen jövőre, és akkor a Moto2 kategóriában, ahol sokkal kiegyenlítettebb lesz a mezőny, végre bizonyíthatok!”

Kapcsolódó cikk

Interjú a csapatfőnökkel, idősebbik Tóth Imrével még az utolsó valenciai futam előttről
Ti mit szóltok a cikkben olvasottakhoz?

Szerintetek jogos, vagy jogtalan, hogy a Tóth Team egyelőre nem kap indulási jogot jövőre? Ti szeretnétek, hogy ott legyenek a Moto2-ben? Mi a véleményetek Imiről, magyar viszonylatban mennyire tartjátok jó versenyzőnek?

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending