Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Suzuki már a jövőre készül…

…és komolyan gondolja az üzemanyagcellás technológia fejlesztését, gyártását

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A SMILE FC nem egy jókedélyű focicsapat, hanem ezen a néven alapított vegyes vállalatot üzemanyagcellás rendszerek fejlesztésére és gyártására a Suzuki és a brit Intelligent Energy (IE). A Suzuki és az IE már hosszabb ideje fejleszt üzemanyagcellás járműveket, köztük közösen kitalált, léghűtéses ‘cellás rendszerekkel felszerelt motorokat.

Utóbbiakat a 2007-es, 2009-es és 2011-es Tokiói Autószalonon már bemutatták. Ezek közül a Burgman üzemanyagcellás robogó 2011 márciusában – elsőként a világon az üzemanyagcellás járművek között – megkapta a teljes körű jármű-típusengedélyt Európában. A közös vállalat segítségével az IE üzemanyagcellás technológiáját és a Suzuki ellenőrzési és tömeggyártási technológiáinak előnyeit egyesítő termék gyorsabban kerülhet piacra.

A két cég 50-50%-kal részesedik a SMILE FC-ben. A közös vállalat székhelye a Suzuki központjában lesz, Hamamatsu városában, míg a kutatási telephely a japán gyártó yokohamai laboratóriumában működik majd.

A léghűtéses üzemanyagcellás rendszer legfontosabb jellemzői a csekély súly, a kompakt méret és a költségkímélő üzemelés. Az ilyen rendszerek fejlesztése és gyártása a két cég közös tevékenységének csak az első lépése lesz: a két vállalat az üzemanyagcellák sorozatgyártására alkalmas technológiák fejlesztésében is együttműködik majd. A közös működés emellett az üzemanyagcella-alkatrészek globális ellátási láncának jobb kihasználását és az üzemanyagcellás járművek ismertségének növelését is igyekszik elősegíteni.

Forrás: Suzuki


Ennek a Burgmannek az egyetlen emissziós terméke a víz…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending