Csatlakozz hozzánk

Blog

A sírból hozta vissza: kavicságyból a dobogóra

Tomes Patrik továbbra – és bukása ellenére – is remekel az erős nemzetközi mezőnyben (videóval)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A harsewinkeli versenyhétvégét követően az ADAC Mini Bike Cup sorozat versenyzői már túl vannak a 2012-es versenyévad felén. Minden csapat és versenyző mérlegel, számol, számot vet eddigi teljesítményével és már tervezi, hogy a három hetes pihenőidőszakot, mivel és hogyan ossza be.

Az eltelt négy versenyhétvége barátságtalan, esős és komor időjárásának búcsút mondva Harsewinkel meleg és napos időjárásával örvendeztette meg az elszánt versenyzőket.

Patrik a szabadedzésen kipróbált beállítások mérlegelését követően egy abszolút más típusú set-uppal készült az időmérő edzésekre, melyen csoportjában a helyi közvetítő kiemelt figyelme mellett a folyamatosan futotta a leggyorsabb köröket, majd az összesítésben a 2. rajtpozíciót szerezte meg.

A feszült figyelmet és maximális koncentrációt igénylő első verseny 17-ik körében a célegyenesre ráfordító kanyarkombinációban Patrik előtt egy hatalmas kettős bukás történt, melyet már nem tudott kikerülni, motorja megakadt az egyik elesett versenyzőben felrepült a levegőbe és úgy esett vissza, hogy motorja hátára, fejére és kezére érkezett – a versenyt leintették.

A második verseny előtt Patrikot a mentőorvos többször megvizsgálta, majd engedélyt kapott a második versenyre. A csapat gyorsan kicserélte a sérült elemeket, alkatrészeket – miközben Patrik minden egyes percben azt próbálgatta, hogy képes lesz-e fogni, fékezni és egyáltalán versenyezni. Összeszedte minden erejét és döbbenetes elszántsággal vágott neki a 18 körös futamnak, ahol felnőtteket is meghazudtoló koncentráltsággal a 2. helyen ért célba!

Tomes Patrik – Harsewinkel: bukás és dobogó

Tomes Patrik: Az első versenyen a baleset után borzasztóan fájt a kezem, a fejem és a hátam. Először úgy éreztem képtelen leszek elindulni a 2. versenyen, ami nagyon rosszul érintett. Minden percben próbálgattam a kezem, hogy tudok-e majd fogni. Jó érzés volt, hogy a második versenyen minden fájdalmam ellenére jó versenyt tudtam futni.

Tütős Zoltán: Patrik nagyon kemény versenyhétvégét tudhat háta mögött.  Mindkét verseny számára egy emberfeletti küzdelem volt, melyeken korát meghazudtolva teljesített. A versenyévad félidejében az összesített eredmény szerint az 50 versenyző közül a kiváló 2. helyet birtokolja, melyre nagyon büszkék vagyunk.


Amire csak a legjobbak képesek: Patrik egy hatalmas bukás után is dobogóra állt…

Forrás: GPORANGE Racing Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending