Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Shell Ducati beszámolója Brno-ból

Stoner a betegágyat nyomja, helyettese Kallio esett, Hayden pedig idei második legjobbját futotta

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Stoner a betegágyat nyomja, helyettese Kallio esett, Hayden pedig idei második legjobbját futotta

Szöveg és képek: BGP Media

A MotoGP Cseh Nagydíját megelőzően derült ki, hogy orvosi utasításra a 2007-es világbajnok, Casey Stoner nem lép pályára Brnóban. Az ausztrál versenyző Barcelona óta szenved egy vírusos megbetegedéstől, amely miatt az elkövetkezendő három versenyen nem áll rajthoz, így Mika Kallio helyettesíti őt. Kallio a Pramac Ducati csapat pilótája és alig pár nappal a versenyhétvége előtt értesült a változásokról.

„Ez egy hatalmas lehetőség számomra és örülök, hogy a csapat rám osztotta Casey helyettesítését. Remélem, hogy minél hamarabb meggyógyul, de addig is én a maximumot próbálom meg magamból kihozni.”

A pénteki szabadedzésen a finn egy hetedik időeredménnyel szolgált bizonyítékul, hogy joggal ültették a gyári Ducatira. Az időmérőn, a 125. világbajnoki futamán rajthoz álló finn a 10. legjobb idővel kvalifikálta magát. Az időközben elsőszámú pilótává előlépő Nicky Hayden a nyolcadik rajtkockába hozta be a Desmosedicit.

„Tavaly nem tudtam itt rajthoz állni, hiszen lesérültem az X-Games versenyen. Idén kihagytam ezt és teljes erőmmel a szezon második felére készültem. Erre a hétvégére komoly változtatásokat eszközöltünk a geometriai beállításokban, amik reményeim szerint segítenek majd előrébb kerülni. Fontos változás, hogy jobban kell vigyáznunk a motorra, hiszen mostantól kezdve csak öt blokkot használhatunk fel az év végéig. A Shellel volt egy megbeszélésünk, hogy miként próbálják a teljesítményvesztés nagy részét megmenteni. A blokk nagyobb terheléséből adódóan komoly minuszra számít mindenki, de mi a Shellel az év eleje óta megpróbáltuk kidolgozni a megfelelő védelmét a Desmónak és bízom benne, hogy ez sikerült is. Az igazság az, hogy ez rajtuk és az én mérnökeimen múlik, hiszen egy versenyzőnek nem lehet azt mondani, hogy ne hajtsd a motort. Ő megy, míg le nem intik a versenyt, hogy kihozza magából és a motorból a maximumot.”

Nicky Hayden végül idei második legjobb eredményét produkálta. A rossz start ellenére végül sikerült a hatodik helyen zárni a brnói hétvégét.

Nicky Hayden:

„Jobbra számítottunk, mint ez az eredmény, de végülis elégedettnek kell lennem, mert ez sokkal jobb, mint az átlag. A rajtnál veszítettem néhány pozíciót és nagyon meg kellett harcolnom az első körben, hogy előrébb kerüljek. A pálya több helyén is kisodródtam az ívekről és nehéz volt pályán tartani a motort. Szerencsére a szerelőimnek sikerült javítani a motor első futóművének beállításán és ez sokat segített a futamon. Az utolsó körökben ott lihegtünk egymás nyakán, de örülök, hogy sikerült a hatodik helyet megszerezni. Most jön Indianapolis, ahol sok hazai szurkoló fog értem szorítani a lelátókon. Remélem, hogy ennél jobb eredménnyel szórakoztathatom őket.”

Mika Kallio: kiesett

„Nagyon tipikus rajt volt ez. Se előre nem kerültem, se hátra, olyan pont semmilyen. Szerettem volna az első néhány körben javítani a pozíciómon, de a motor eleje nem tette lehetővé, hogy később fékezzek a többieknél vagy nagyobb kockázatot vállaljak a kanyarokban. Erre bizonyíték, hogy amikor De Angelis hibázott és így könnyedén megelőzhettem, fél másodperccel jobb köridőket mentem a korábbiaknál. Előzni nem tudtam, de a ritmusom jobb volt, mint amit a köridők mutattak. Aztán jött Melandri, aki megpróbált megelőzni, de a végén kereszteztük egymást és mindketten elestünk. Nagyon mérges voltam, mert szerettem volna befejezni a versenyt. Mindenesetre holnap tesztnap van és remélem, hogy a következő versenyekre a hétfői tapasztalatok sokat fognak segíteni.”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending