Csatlakozz hozzánk

Tesztek

A Renault Trafic – A nagy kisáruszállító

A sárga az irigység színe. Nem véletlenül.

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A sárga az irigység színe. Nem véletlenül.

Nemrég hogy-hogy nem a Motorpartsban jártunk és az üzlet előtt állt a cég szállítóautója, egy Renault Trafic. Gondoltuk, ha már ennyire beleástuk magunkat ezen járművek tesztelésébe, akkor ebbe is betessékeljük a Gilera Fuoco-nkat.

Kivételesen ezzel az autóval nem mentünk egy métert sem, mert folyamatosan használatban van. Viszont a méretei, ez a hosszított és magasított raktér megérdemli, hogy írjunk a Renault-ról néhány szót.

A Fuoco nem éppen egy kis testű robogócska, hanem kifejezetten az egyik legnagyobb méretű motor, ami a piacon kapható. Ezért is voltam ennyire kíváncsi, hogy képes-e benyelni a Trafic. Ami mindenképpen szükséges egy ilyen három kerekű feltolásához, az egy jó széles rámpa, a 3 nyom miatt legalább 40 centi széles. Teljesen véletlenül (tényleg!) a Motorpartsnál, ahol quad kiegészítőket is árulnak, találtunk ilyet. Ha az alumíniumból készült rámpából kettőt egymás mellé rakunk, vígan felmegy rajta a csomagtérbe még a Gilera is. Mellékesen jegyzem meg, ez a dupla rámpa mindössze 50.000 Ft-ba kerül, ami a konkurencia áraihoz képest igen jónak mondható.

Na szóval a raktér mérete: 1.200 kg-nyi árut pakolhatunk hátra, a 2,8 méter hosszú, 1,91 méter magas és 1,66 méter széles, így 8,3 köbméternyi puttonyba. A hátsó ajtó nyílás is jó magas a maga 1,81 méterével, ami azért jó, mert ez az adat alkalmassá teszi az autót gyakorlatilag minden motor befogadására. Sőt, a Fuoco-ból -ami még egyszer hangsúlyozzuk, nagy testű robogónak számít- egymás mellé kettő is befért volna, hiszen 775 mm széles. Sajnos csak egy volt nálunk, így ezt nem tudjuk bemutatni.

Aki sokat szállít motort, az tudja, hogy nem elég a nagy raktér, lekötési pontok is kellenek. A Traficban szerencsére van mihez rögzíteni a spanifereket. Ami azt illeti, ezt a Fuocora is el lehet mondani. A Gilera egyetlen baja, hogy nem a kerék van legelöl, hanem a bukócső, így ha nem vigyázunk, a vas hozzáérhet az utastér-elválasztóhoz. Emiatt érdemes odarakni egy szivacsot, persze ha normális motort szállítunk és a gumi ér a falhoz, akkor nem tudunk benne kárt tenni.

Az utastér franciásan munkahelyes, aránylag sok kis rekesszel. Az ülések oldaltartása sem sportolásra lett kifejlesztve, ez a Renault egy igazi munkagép. A tulaj elmondása szerint kis szervízigénnyel és 9 literes átlagfogyasztással.

Mindent egybe vetve, eddig ez volt a legnagyobb autónk, amivel motorokat lehet szállítani, tehát ha valaki több motorral megy ki a ringre, vagy a kereskedések egyszerre többet szállítanak vizsgáztatni, a Renault Trafic abszolút alkalmas rá. Ahogy az elején írtuk, a sárga az irigység színe. Most kicsit mi is irigykedünk a Motorpartsra, jó lenne nekünk is egy ilyen szállítóautó.

Comments

comments

Trending