Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Norton és a Sherco is a GP-be igyekszik

A Norton a Moto1, míg a Sherco a Moto3 2012-es szabályainak megfelelő motort fejleszt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Az angol Norton és a spanyol-francia Sherco is a gyorsasági motoros világbajnokságon való részvételt tűzte ki célul, csak míg előbbi a MotoGP-ben (pontosabban 2012-től Moto1), addig utóbbi a Moto3-mas géposztályban tervezi a szereplést jövőre.

A világ második legnépszerűbb motorsport sorozatának jót tehet a márkák/gyártók sokszínűsége, különösen, ha olyan nagy múltú gyártótól van, mint a Norton. Igaz, a Shercónak is vannak versenysportos tapasztalatai, de a triál és endúró szakág meglehetősen távol áll a motoGP-től.

Bár a négyütemű 250-es egyhengereseket tekintve van tapasztalata a gyárnak, “endúrós” negyedliteres blokkjukat tuningolják versenycélra. Ebben nagy segítsége a gyárnak Franco Moro, aki az Apriliánál szolgált korábban mérnökként – ő a Moro Racing tuningműhely névadója, a Sherco MR3 GP11 nevű versenygép nevében utal erre az “MR”. Ez a gép a Sherco SE 2.5i-FR erőforrásán alapul, ezt alakítják át pályaversenyzésre. Speciális, saját készítésű vázban kap helyet a blokk, de az érdekelt csapatok különböző fékrendszerekkel, futóművel és kerekekkel próbálhatják majd ki – első alkalommal várhatóan február végén.


Új kihívás után nézett a triálkirály Sherco…

A Norton MotoGP projektjéről már korábban keringett egy kósza kép a világhálón, amin a gyár egyik tervezőjének a monitorán láthatunk egy bizonyos V4-es blokkot. Ezt az 1000 köbcentis erőforrást állítólag már tesztelik, tehát egyáltalán nem elképzelhetetlen a 2012-es debütálás. Különösen, hogy a Dornával már “megbeszélték”, hogy a jövő szezonban két motort állítanak a királykategória rajtrácsára. Azóta egyesek fantáziája igencsak beindult, és megtervezték, milyen lesz a Norton versenygépe, ha elkészül. Abban biztosak lehetünk, hogy a közelmúltban Pierre Terblanche tervezőzsenivel kiegészült angol gárda nem bízza a véletlenre a felkészülést.


Az angol szakemberek már gőzerővel dolgoznak a királykategória meghódításán…


Nem biztos, hogy így fog kinézni, de V4-es lesz…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending