Csatlakozz hozzánk

Hírek

A németek már dizájnban is jobbak az olaszoknál?

Két BMW (és egy Yamaha) is dizájn-díjat kapott – megelőzve például az olaszokat…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Hozzászokhattunk már, hogy a különböző kiállítások legszebb motorjainak járó díjait rendszerint az olaszok viszik haza. Ez alkalommal azonban két BMW és egy Yamaha megjelenését értékelték a legjobbnak.

A “Good Design” díjat 1950-ben Chicagoban alapították, azóta minden évben egy független szakértő zsűri választja ki az arra érdemes, több mint ötszáz kész termékből vagy grafikus dizájnból az elismerésre méltó darabokat.

2010-ben jármű kategóriában motorkerépárokat is díjaztak, nevezetesen a tavalyi év egyik nagy durranását, a BMW S1000RR-t (amely többek között az Év Motorja díjat is bezsebelte az előző évben), a sorhatos BMW-koncepciót, a Concept 6-ot, valamint – meglepetésre – a “forradalmi” hangvillás krosszgépet, a Yamaha YZ450F-et. Érdekes eredmény, hiszen egyesek szerint a bajor gyártású motorok külleme és a dizájn-díj köszönőviszonyban sincs egymással – de nem az említett szakértő bizottság szerint. Bár kétség kívül a “SezeRR” formás idomai igencsak látványosak (különösen élőben) és felemás ábrázatával is megbarátkoztunk már. A közel két éves Concept 6-on is volna mit bámulni, ha látnánk egyet élőben, de hogy az YZ450-est konkrétan milyen részletek miatt tüntették ki, arra kíváncsiak lennénk – mindenesetre nem kis teljesítmény Ducatik és MV Agusták elől elhozni a pálmát. A díjazott modelleket júniusban, a chicagoi Good Design Show-n részesítik hivatalosan az elismerésben.


A “SezeRR” – különösen ezzel a feláras fényezéssel – a mi tetszésünket is elnyerte


A Concept 6 és az YZ450F is forradalmi a maga nemében – úgy tűnik, külsőre is

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending