Csatlakozz hozzánk

Hírek

˝A német küldetés…˝

Három magyar stuntman is érkezett a German Openre – vegyes érzelmekkel távoztak…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Szöveg, képek: HSRC (Hungarian Stunt Riding Championship)

A hazai stunt elit három tagja is részt vett a németországi German Open nevezetű stunt esesményen. Bár hivatalosan versenyre utaztak a srácok, de hatalmas csalódást okozott nekik a rendezvény – saját stunt bajnokságunk átgondolt pontozása fényében. Azért jól érezték magukat…

Június elején Gergely Sándor, Kulman Miklós (Mikeboy) és Végh Tamás képviselte színeinket a German Open névre keresztelt nemzetközi „stunt  versenyen”, amelyet a híres Hockenheimringen tartottak.

Sajnos ez a verseny is csak megerősítette bennünk a magyar rendszerbe vetett hitünket. Az átlátható és objektív magyar rendszer helyett itt három bíróra bízták az ítélethozatal felelősségét (ezért is lehet majd kulcsfontosságú a magyar bajnokság új pontozása a stunt versenyzésben – a szerk.) A Hockenheimringen leírt szempontok nem voltak, 1 és 10 pont közötti számot kellett felmutatni a menetek végén. Nos, ez a szisztéma több sebből is vérzik: eleve túl kicsi a bírók mozgástere (pláne ötven versenyzőnél) és korrigálási lehetőség sincsen az egyes fordulók alatt. A hétvége legemlékezetesebb pillanatai így nem is szorosan a versenyzéshez csatlakozik, hanem a szombat esti levezetéshez, ahol megbolondultak versenyzőink… Gergely Sanyi bemutatott egy kis előzetest a Retro Stunt showjából (lásd a videót), ami a július 10-i Budapest-Hungexpon rendezett versenyen debütált (egyébként a BMW által “főszponzorált” németországi viadalt természetesen Chris Pfeiffer nyerte…)


Végh “Tompi” (jobbra) vezeti a sokkal objektívabb és igazságosabb magyar bajnokságot


Gergely Sanyi akcióban a hockenheimringi placcon


A magyar stunt-delegáció Németországban

Funny Riding – magyar módra
Összefoglaló a “versenyről”

Comments

comments

Trending