Csatlakozz hozzánk

Hírek

A nekünk való művészet – a Desmo kollekció

A Ducatik önmagukban is esztétikusak, de most művészi köntösbe csomagolták őket

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A szép motorok és a gyönyörű nők mindig is remekül megfértek egymás mellett – legalábbis ami a képeket illeti. A Ducati most egy különleges, művészi fotósorozatot készített, amelyből bárki rendelhet a falára, aki érez némi kulturális affinitást kedvenc hobbija iránt – és áldoz is rá.

Egy megnyerőbb utcai sportmotor mellé mindig is passzolt egy dekoratívabb teremtés, egy kép(sorozat) erejéig mindenképpen. Mivel igazából már művészetről beszélünk, erősen szubjektív a téma, de szerintem az olasz bringák (a motorok és a csajok egyaránt..) mindig is kiemelkedtek a “tömegből”. A Ducati legtöbb modelljét művészi megjelenésűnek szokás emlegetni, mondjuk egészen az 1994-es, Tamburini alkotta 916-ostól kezdve – a nemrégiben a Nortonhoz igazolt Pierre Terblanche egyes “kirohanásai” (pl. Multistrada) fölött szemet hunyva –  egészen a friss 1198-asig. Jól tudta ezt a gyártó is,, és hogy még több területen profitálhasson remekműveiből, létrehozta a Ducati Art Collection-t (művészeti gyűjteményt), aminek legújabb darabjai az alábbi képek.

A fotóművész, Elizabeth Raab szerint az új “Desmo kollekció” a női test és mechanikus szerkezet kapcsolatának ízléses és esztétikus felfedezésére irányul, amelyre tökéletes alanyok a sokak szemében formai ikonnak számító Ducatik. Továbbá a természetes és a megtervezett dolgok viszonyára próbált rávilágítani a művésznő: a motorkerékpárok vonalai az organikus formákban fedezhetők fel, az emberi (női) test alkotta harmóniát tükrözik a bolognai székhelyű gyártó modelljei. Ennek a harmóniának és a különleges színvilágnak köszönhetően a modell már-már a motorkerékpár része…


A jó öreg 888-as és a méltán klasszikus Monster


Kecsesebb darabok: 996 és 848

No de elég a művészetből, ha eddig is tetszettek a Ducatik, akkor ezeket a fotókat is szívesen nézegeted, ha pedig teljesen hidegen hagytak a desmo motorcsodák, akkor egy hiányos öltözetű női alak miatt még nem fogsz beléjük szeretni. Mindenestre ízléses dekorációja lehet a nappalidnak egy ilyen minőségi fotó, ha már unod a tájképeket vagy a mondvacsinált absztrakt expresszionista vonalakat. Igaz, a képek ára egyes festményekével vetekszik: a legolcsóbb alapra, vagyis fotópapírra nyomtatva körülbelül 40.000-től 110.000 forintig terjed az áruk, de kérheted például vászonra is. Ha komolyan tervezed feldobni az enteriőrt, látogasd meg a Ducati Art weboldalát.


Te kitennéd a lakásod falára?


Valahogy így fest a “valóságban”

A napokban Nicky Hayden is Ducatival fotózkodott, ami akkor lenne igazán érdekes, ha nem ezzel a gyártóval szerepelne idén a világbajnokságon. Ruha-fronton viszont átigazolt a Kentucky Kölyök, csapattársával, Rossival egyetemben a Dainese termékeit fogja magára ölteni 2011-ben. Ez alkalomból egy kis katalógusfotózásra vonult műterembe 2006 világbajnoka, az olasz gyártó legújabb utcai kollekciójának képeit készítették. Természetesen itt sem hiányozhatott az “erősítés”, a gyönyörű modell sem: ezt a lányra és az 1198-as Ducatira egyaránt értjük…


Nicky Hayden a Dainese kedvéért került reflektorfénybe

Comments

comments

Trending