Csatlakozz hozzánk
HONDA PCX 2021

Biztonság

A nap videója: Volvo Life Paint

Ez a nem semmi: életmentő festéket fejlesztett ki a Volvo

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2015 aprilis
GRINGO Kicsi
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Forradalmi megoldással rukkolt elő a Volvo, a biciklisek megóvása érdekében. Bár ránk motorosokra, konkrétan nem gondoltak, mi látjuk benne a kínálkozó lehetőséget.

Az új találmány egy festék, melynek lényege, hogy nappal teljesen láthatatlan, míg éjszaka visszaveri a ráérkező fénysugarakat. A szer mindemellett bármilyen anyagon alkalmazható, legyen az műanyag, bőr vagy akár szövet. Körülbelül egy hét mire lekopik, de ha meguntuk, hogy mindenki észrevesz minket éjszaka, akkor akár le is moshatjuk.

Ez a remek fejlesztés a motorosoknak is lehetőséget ad arra, hogy könnyebben észrevehessék őket éjszaka. Az az egy halovány lámpa ugyanis nem mindig elegendő ahhoz, hogy meglásson minket a közlekedő társunk. Ezzel a módszerrel könnyen javíthatunk a baleseti statisztikákon.

A Life Paint egyébként tökéletesen beleillik a Volvo nagy közlekedésbiztonsági víziójába. A svédek ugyanis azt tűzték ki maguk elé célul, hogy 2020-ra nem halhat vagy sérülhet meg súlyosan ember, aki új egy új Volvóban ül. Nagy pacsi érte a Volvónak!

A spray-t azóta piacra dobták, már az interneten is megrendelhető 5-6 ezer Forint között mozog.

MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending