Csatlakozz hozzánk

Blog

Idő előtt fény derült az MV Agusta Zagatora

Első képek az olasz prémium motorgyártó és a szintén olasz dizájnstúdió közös modelléről még a szeptember 4-i bemutató előt

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az MV Agusta már két héttel ezelőtt közzétett a nagyközönség számára egy sejtelmes videót legújabb nagy dobásukról. Az említett ( lejjebb látható) videót később egy másik követett, s mindkettőben a nyálcsorgatóan kialakított részleteken volt a hangsúly – bár egy ügyes grafikus a kész modellt is ki tudta belőle szűrni. Ezen a héten viszont már jól látható, részletekben gazdag képeket is módunkban áll bemutatni!


Habár a hivatalos leleplezésre csak Szeptember negyedikén kerül sor, a modell külseje már egyértelmű a kiszivárogtatott képek alapján. A Zagato milánói dizájnstúdió főként autóterveiről híres, most viszont nevüket adták egy motorkerékpárhoz is. Nem is választhattak volna jobban az alapanyagot illetően, hiszen az MV Agustánál a motor külseje nagyon lényeges a modellek tervezésekor, mondhatni művészi szinten űzik a formatervezést.


A modell az F4Z elnevezést kapta, így bátran levonhatjuk a következtetést, hogy az F4 literes sornégyes erőforrását fogja megkapni. Az erőforrást az MV által használt hybrid váz öleli körbe – acél csőváz és alumínium kettőse – ám jelen esetben a külsőn van a hangsúly.


A gyártóra jellemző vörös-ezüst színkombinációt használták fel, a formavilágot pedig a gömbölyű vonalak jellemzik. Egy kör alakú projektoros fényszóró elöl, ami felett egy, az idomoktól elkülönülő szélvédő plexi helyezkedik el. Az idomok egy egységes tömböt próbálnak képezni, ami alól épphogy csak kilátszódik az erőforrás és a váz. A faridom minimális méretű, és az egészet vörös bőr borítja.


Nehéz az első fotók alapján egyértelműen eldönteni, hogy az MV Agusta Zagato összességében szép-e, viszont a részletek kidolgozottsága, az egyedi formavilág, és a valószínűsíthető limitált darabszám biztosan különleges, és a gyűjtők számára keresett modellé fogják tenni!

  Nem zörög a haraszt…. Így kezdődött a Zagató story-ja  

Hogy mit mutatnak be szeptember 4-én, arról egyelőre nem sok információnk van, a hivatalos teaser videó is csupán apró részleteket villant be egy-egy pillanatra.

Frissítve: új teaser videó látott napvilágot, amely beigazolja, hogy egy “modern klasszikust” épít az Agusta a Zagatóval közösen. Ezen már sokkal több részlet (és sokkal tisztábban) látszik:

  Előzmények  

Meseszépek a részletképek, formára és kidolgozottságra egyaránt – ahogy azt Varésétől már megszokhattuk. Valószínűleg a Zagato közreműködésével még feljebb kerül a léc, még nívósabb modell kerül a nagyközönség elé – hamarosan kiderül… Mindenesetre a faridom elég café raceres…szóval a legvalószínűbb forgatókönyvnek valami “modern klasszikus” tűnik.

Egyelőre ennyi látszik az újdonságból, a “szépséges vadállatból”:


– kapcsolódó: Merre tart az MV Agusta? Interjú

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending