Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Motorral is lehet szambázni

A brazilok imádják, nagy kanállal habzsolják az életet – és az élet tortáján a habot a motorozás, a stunt riding jelenti… Rok Bagoros KTM-rider Sao Paulóban!

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

A brazil szamba sok mindenre kiterjed Dél-Amerika legnagyobb országában: elég csak az akrobatikus futballkultúrájukra gondolni, de a motorozásukban sincs ez másképp. Ehhez pedig elég AC Farias nevét megemlíteni, aki a stunt irányzat úttörője, valódi mérföldköve volt. Őt csodálta VHS-en az egész világ, beleértve a – kialakulóban lévő – magyar “streetfighter” brigádot: olyan – mára már – világbajnokok(!) nézték rongyosra a kazettáit, mint Potzner Feri vagy Angyal Zoli. Farias kezdte el az egykeréken körbe-körbe forgást, ami ma már az alapja mindennek. Olyan volumenű dolog ez, mint mondjuk az FMX-ben a backflip (hátraszaltó).


Most azonban nem a brazil Farias, hanem a hozzánk jóval közelebbi gyökerekkel rendelkező, muraszombati illetőségű Rok Bagoros hozza nekünk A nap videóját. A szlovén fiú azt írja, hogy amikor megtudta, utazik a szamba országába, kitalálta, valami nagyot dobbant Sao Paulóban, az ország legnépesebb – ~20 milliós – városában. Előrántott egy BMX-trükköt a tarsolyból, amit tökéletesen begyakorolt (és előbb elsajátított) a triálmotorjával, majd a 390-es Duke-kal (lásd a filmben ). Bagorost egyébként lenyűgözte az ország, a város, az emberek, és azon belül is a motorosok – KTM-es márkatársaival gurult együtt egy rövidet. A brazil mentalitás (szabad szellem, életszeretet, etc…) mostanában a curitibai amatőr filmeken is megmutatkozik – igen, a YouTube-on laza öltözetben vatta-új sportmotorokkal parádézókra gondolok.

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending