Connect with us
Suzuki

Sokkoló

A Nap Videója: Motoros Végveszélyben

Egyre több helyről hívják fel a közlekedők figyelmét a motorosokra és, hogy hogyan figyelhetnek ránk még inkább. Íme egy újabb hasznos videó (magyar felirattal)

Published

on

a nap videoja - 2014 november
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Idén június 30-ig 22 motoros társunk vesztette életét közúti baleset során (ez rosszabb a tavalyi statisztikánál) így nem meglepő módon az eddiginél még nagyobb figyelmet kell szentelnünk a saját és társaink biztonságára. Most a Washington Motorcycle Safety Program  készített egy tanulságos kis oktató filmet az autóvezetőknek. A videóban, ami egyébként nagyon erősen merít az új-zélandi kormány remek balesetmegelőzési kisfilmjéből, egymás felé közelít egy motoros és egy fiatal autós. A srác azonban belefeledkezik sajtburgerébe és a motoros elé kanyarodik. Az idő a baleset előtti pillanatban megáll, a motoros leszáll gépéről majd együtt elmennek egy oktató körre. Nagy Szakáll (ő a motoros) több dologra is felhívja a kis suhanc figyelmét az út során. Olyanokra mint például, hogy mennyivel nehezebb felmérni egy közeledő motorkerékpár sebességét mint egy autóét, hogy mennyivel nehezebb észrevenni egy motoros féklámpáját, hogy a motor bizony sokkal jobban gyorsul és sokkal jobban lassul is mint egy átlagos autó, majd egy jót mulatnak azon h kemény motorosunk anyakönyvezett neve Randy. Mindeközben elhangzik pár utalás arról, hogy szakállas főhősünk nem éli túl a balesetet. A baleset helyszínére visszaérve Randy felül a motorjára majd elindul az idő…

Bár ez a videó minden csak nem eredeti és a benne található színészi játék is elég sekélyes a mondanivalója fontos és mindannyiunk számára átgondolandó. Elsősorban azért, hogy bármivel is veszünk részt a forgalomban mindig figyeljünk társainkra és inkább győződjünk meg kétszer egy helyzet biztonságosságáról. Másodsorban mi motorosok nem bízhatunk senkiben magunkon kívül, ezért amellett, hogy ésszel közlekedjünk fontos az is, hogy a megfelelő védőöltözetet viseljük. Számtalan hely, mint a Motopartsshop is kínál jobbnál jobb motoros ruházatot, ahol pár tízezer forintból akár több évet is vehetsz még az életedből. Megéri.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending