Csatlakozz hozzánk

Sokkoló

A Nap Videója: Motoros Végveszélyben

Egyre több helyről hívják fel a közlekedők figyelmét a motorosokra és, hogy hogyan figyelhetnek ránk még inkább. Íme egy újabb hasznos videó (magyar felirattal)

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2014 november
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Idén június 30-ig 22 motoros társunk vesztette életét közúti baleset során (ez rosszabb a tavalyi statisztikánál) így nem meglepő módon az eddiginél még nagyobb figyelmet kell szentelnünk a saját és társaink biztonságára. Most a Washington Motorcycle Safety Program  készített egy tanulságos kis oktató filmet az autóvezetőknek. A videóban, ami egyébként nagyon erősen merít az új-zélandi kormány remek balesetmegelőzési kisfilmjéből, egymás felé közelít egy motoros és egy fiatal autós. A srác azonban belefeledkezik sajtburgerébe és a motoros elé kanyarodik. Az idő a baleset előtti pillanatban megáll, a motoros leszáll gépéről majd együtt elmennek egy oktató körre. Nagy Szakáll (ő a motoros) több dologra is felhívja a kis suhanc figyelmét az út során. Olyanokra mint például, hogy mennyivel nehezebb felmérni egy közeledő motorkerékpár sebességét mint egy autóét, hogy mennyivel nehezebb észrevenni egy motoros féklámpáját, hogy a motor bizony sokkal jobban gyorsul és sokkal jobban lassul is mint egy átlagos autó, majd egy jót mulatnak azon h kemény motorosunk anyakönyvezett neve Randy. Mindeközben elhangzik pár utalás arról, hogy szakállas főhősünk nem éli túl a balesetet. A baleset helyszínére visszaérve Randy felül a motorjára majd elindul az idő…

Bár ez a videó minden csak nem eredeti és a benne található színészi játék is elég sekélyes a mondanivalója fontos és mindannyiunk számára átgondolandó. Elsősorban azért, hogy bármivel is veszünk részt a forgalomban mindig figyeljünk társainkra és inkább győződjünk meg kétszer egy helyzet biztonságosságáról. Másodsorban mi motorosok nem bízhatunk senkiben magunkon kívül, ezért amellett, hogy ésszel közlekedjünk fontos az is, hogy a megfelelő védőöltözetet viseljük. Számtalan hely, mint a Motopartsshop is kínál jobbnál jobb motoros ruházatot, ahol pár tízezer forintból akár több évet is vehetsz még az életedből. Megéri.

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending