Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Macau Highlights

Amikor leér a vállad, de nem esel el: ez a világ egyik legkeményebb motorversenye, a makaói GP – hangulatos összefoglaló következik az idei futamról

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A MacauGP nyomvonala olyan területen tekeredik, amely a világ második legsűrűbben lakott része – Monaco után, a Wiki szerint. Makaó Kína különleges közigazgatású területe, egy budapesti kerület nagyságának felel meg. Itt rendezik minden év novemberében az év egyik legkülönlegesebb (és legveszélyesebb) motorversenyét, a hírhedt “korlátok közötti” Grand Prix-t. Itt nem lehet hibázni, itt nincs bukótér.


Ez egy meghívásos verseny, csak a legtapasztaltabb utcai versenyzők, ún. road racerek vehetnek részt rajta. Bitter Sándort is több alkalommal meghívták ide versenyezni, szépen is szerepelt (a legjobb eredménye a hőn áhított top20-as, egy 18. hely), a vizes warm up 2. helyezése örökké a műfaj kedvelőinek emlékezetébe vésődött. Bitti már több, mint egy éve nincs köztünk, 43 évet élt.

Az idei (immáron az 50. motoros) versenyt az a Peter Hickman nyerte, aki tavaly is – utána két BMW-s brit honfitárs, Michael Rutter és Martin Jessopp végzett. A TT sztárja, John McGuinness hetedik. Kuriózum motorok is részt vettek a szezon végi ámokfutamon – olyanok, mint az EBR1190RS vagy éppen a Bimota BB3. Hangulatos képek és a verseny legfontosabb pillanatai jönnek:

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending