Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Kunmadár fináléja

A nagydöntő, a Superstreet kategória végső futama a kunmadarasi Drag Arénából, testközelből – óriási csatában, magyar győzelemmel!

Közzétéve

ekkor

nap videoja 2015 junius
RST AIRBAG

Képek: Gémesi Balázs Videó: Tóth György

Bár nem lett 6 másodperces idő, júniusban is kiszolgálta a közönséget Kunmadár (mint mindig). A motoros “nagydöntőt” például óriási izgalmak közepette az a turbós hayabusás Lencsés Donát Dániel nyerte, akinek a nevét úgy is fordíthatnánk magyarról magyarra, hogy irgalmatlan gyors csávó… A gyorsulás-kedvelők tudják, hogy nagyon stabilan nagyon jó eredményeket szállít Dani az utóbbi években. Például egy évvel ezelőtt, ugyanitt, ugyanekkor is megverte az SSB-fináléban az osztrák Gruber Erichet (ZX-12R turbo), aki szintén nem lassú versenyző (hanem szintúgy: nagyon stabilan, nagyon gyors). Akkor 7,64-et ment, most pedig 7,81-et, de ez mit sem von le az érdemeiből – ismét óriási döntőt láthattunk a nap végén:

A Superstreet osztály mostanában átvette a legizgalmasabb kategória címét a technikailag “minden irányban”, minden tuningot megengedő Competition-től, aminél csak a Top Fuel szörnyetegek vannak feljebb. Azért az SSB-gépeknek sincs már túl sok köze a szériához, hiszen a teljes blokktuning és a köbcenti-növelés is engedélyezett. Turbó, kompresszor, nitró, amit akartok, hosszított lengővilla – de kitámasztó nem lehet. Csupán külalakban kell az utcai alapmotorra hasonlítani a gépnek, például a festett lámpa kötelező, akárcsak a Superbike vb-n! Váltóelektronika természetesen lehet, de a vezetőnek kell azt működtetnie, ugyanakkor rajtelektronika is megengedett. A kerék bármilyen anyagból lehet, de az alumínium féktárcsa tilos. A tengelytáv maximum 1730mm lehet, egyedi váz építése is megengedett, de itt tiltott anyag a titánium.MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending