Connect with us
Suzuki

Blog

A nap videója: Kevin Schwantz visszatért

Legalábbis egy teszt erejéig: a Suzuki korábbi GP500-as világbajnoka, Kevin Schwantz is csatlakozott a Suzuki MotoGP tesztcsapatához, akik a hét elején a Circuit of Americas versenypályán dolgoztak, a texasi Austinban

Published

on

a nap videoja - aprilis
ULTRABOLT
RST AIRBAG

Az 1993-as év világbajnoka, aki ezt megelőzően 2006-ban ült utoljára MotoGp motoron, 11 kört teljesített az 5513 méteres pályán, a legjobb körében pedig 2:12.75-nél állt meg az óra. De a veterán versenyző programja ezzel nem ért véget, Schwantz kipróbálta a Yoshimura Suzuki superbike csapat GSX-R1000-esét is.

“A GSX-R superbike után mentem a MotoGp géppel és úgy éreztem mintha egy 500-as gépről ültem volna egy 250-esre” – kezdte nyilatkozatát Kevin Schwantz. “A MotoGP motor nagyon kicsi és kompakt! A bringa jól fordul, jól gyorsul, és összességében is nagyon gyors, mindent csinál ahogy kell, nagyon élveztem. Neked csak a gázt kell húzni és a féket, a motor pedig csinálja az összes többit. Azt gondolom, most már a Suzukinak versenyeznie kéne vele, minél hamarabb, annál jobb. Tesztelhetsz rengeteget, de versenyben derül ki, valójában hol tartasz. Miután mentem a Moto Gp géppel, a GSX-R-re koncentrálok és folytatni akarom a munkát, hogy minél jobban felkészüljek a júliusi Suzukai versenyemre”

A pálya és a levegő hőmérséklete is sokkal hidegebb volt, mint a hétvégi MotoGP futamon, – a hétfői nyitónapot elmosta az eső – a Suzuki tesztversenyzője, Randy De Puniet 56 kört teljesített, legjobb ideje 2:06.41 volt. A csapat a reggeli etapban rengeteg időt töltött a futómű beállításokkal és azzal, hogy a sebességváltót hozzáigazítsák ehhez a csapat számára még ismeretlen pályához.

“Ez egy új pálya volt a Suzuki számára de én sem vezettem a motort február óta” – mondta Randy De Puniet . “Eltöltöttünk némi időt a beállításokkal és a váltó áttételekkel, aztán folytattuk a két különböző váz összehasonlítását, és úgy találtuk, hogy itt is az működik jobbam, ami már korábban Sepangban is jobb volt. Ismét azt tapasztaltuk, hogy a kanyarkijáratban sokkal stabilabb. Délután különböző elektronikai térképeket próbáltunk ki. Nem volt olyan rossz, mint az első nap és bízom abban, hogy tovább tudunk javulni. Remélhetőleg a pálya is tisztább lesz”

“Egy pozitív nap egy számunkra teljesen új pályán” – vélekedett Davide Brivio, a Suzuki GP csapatának menedzsere. “Az egyik fő célunk, hogy folytassuk az új elektronika fejlesztését, és ezzel egy időben hasznos információkat gyűjtsünk a pályán a jövő évre, amikor majd itt versenyzünk. Erre koncentráltunk ma, de ezzel egy időben a motor beállításán és a futóművön is dolgoztunk. A köridő nem rossz az első napra, de azt várjuk, hogy holnap még javulni fog. Reméljük, hogy a hőmérséklet egy kicsit emelkedik, és a pálya tisztább lesz. Szintén sokat jelentett számunkra, hogy itt volt Kevin Schwantz – mindannyiunk hőse – és vezette a motorunkat. A körülmények ellenére elég gyors volt, szóval külön hálásak vagyunk neki ezért az ajándékért”


Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending