Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Kevin Schwantz visszatért

Legalábbis egy teszt erejéig: a Suzuki korábbi GP500-as világbajnoka, Kevin Schwantz is csatlakozott a Suzuki MotoGP tesztcsapatához, akik a hét elején a Circuit of Americas versenypályán dolgoztak, a texasi Austinban

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - aprilis
GRINGO Kicsi
ALPINESTARS OFF ROAD
MPS RAM MOUNT

Az 1993-as év világbajnoka, aki ezt megelőzően 2006-ban ült utoljára MotoGp motoron, 11 kört teljesített az 5513 méteres pályán, a legjobb körében pedig 2:12.75-nél állt meg az óra. De a veterán versenyző programja ezzel nem ért véget, Schwantz kipróbálta a Yoshimura Suzuki superbike csapat GSX-R1000-esét is.

“A GSX-R superbike után mentem a MotoGp géppel és úgy éreztem mintha egy 500-as gépről ültem volna egy 250-esre” – kezdte nyilatkozatát Kevin Schwantz. “A MotoGP motor nagyon kicsi és kompakt! A bringa jól fordul, jól gyorsul, és összességében is nagyon gyors, mindent csinál ahogy kell, nagyon élveztem. Neked csak a gázt kell húzni és a féket, a motor pedig csinálja az összes többit. Azt gondolom, most már a Suzukinak versenyeznie kéne vele, minél hamarabb, annál jobb. Tesztelhetsz rengeteget, de versenyben derül ki, valójában hol tartasz. Miután mentem a Moto Gp géppel, a GSX-R-re koncentrálok és folytatni akarom a munkát, hogy minél jobban felkészüljek a júliusi Suzukai versenyemre”

A pálya és a levegő hőmérséklete is sokkal hidegebb volt, mint a hétvégi MotoGP futamon, – a hétfői nyitónapot elmosta az eső – a Suzuki tesztversenyzője, Randy De Puniet 56 kört teljesített, legjobb ideje 2:06.41 volt. A csapat a reggeli etapban rengeteg időt töltött a futómű beállításokkal és azzal, hogy a sebességváltót hozzáigazítsák ehhez a csapat számára még ismeretlen pályához.

“Ez egy új pálya volt a Suzuki számára de én sem vezettem a motort február óta” – mondta Randy De Puniet . “Eltöltöttünk némi időt a beállításokkal és a váltó áttételekkel, aztán folytattuk a két különböző váz összehasonlítását, és úgy találtuk, hogy itt is az működik jobbam, ami már korábban Sepangban is jobb volt. Ismét azt tapasztaltuk, hogy a kanyarkijáratban sokkal stabilabb. Délután különböző elektronikai térképeket próbáltunk ki. Nem volt olyan rossz, mint az első nap és bízom abban, hogy tovább tudunk javulni. Remélhetőleg a pálya is tisztább lesz”

“Egy pozitív nap egy számunkra teljesen új pályán” – vélekedett Davide Brivio, a Suzuki GP csapatának menedzsere. “Az egyik fő célunk, hogy folytassuk az új elektronika fejlesztését, és ezzel egy időben hasznos információkat gyűjtsünk a pályán a jövő évre, amikor majd itt versenyzünk. Erre koncentráltunk ma, de ezzel egy időben a motor beállításán és a futóművön is dolgoztunk. A köridő nem rossz az első napra, de azt várjuk, hogy holnap még javulni fog. Reméljük, hogy a hőmérséklet egy kicsit emelkedik, és a pálya tisztább lesz. Szintén sokat jelentett számunkra, hogy itt volt Kevin Schwantz – mindannyiunk hőse – és vezette a motorunkat. A körülmények ellenére elég gyors volt, szóval külön hálásak vagyunk neki ezért az ajándékért”


MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Trending