Connect with us

Blog

A nap videója: Ilyet még nem láttál

Pastrana szeme láttára vitte véghez a haverja a nagy trükköt, amit még maga a mester sem mer bevállalni: összejött a tripla hátraszaltó!

Published

on

a nap videoja - 2015 aprilis
ULTRABOLT
RST AIRBAG

“Az, hogy én lehetek az első aki ezt az ugrást valaha is megtette, ez egy igen meghatározó pillanata a karrieremnek, egy álom vált valóra”- mondta az elkövető, Josh Sheehan az ugrás után, amelyet hazai pályán, “Pastranaland-en” ejtett meg sikeresen, április 28-án.

“Félelmetes azaz elkötelezettség, ahogy Josh véghez vitte az ugrást. Én nyugodtan mondhatom, első kézből tudom, hogy mennyi akaraterőt és kitartást igényel. Szinte lehetetlen magassága kell ahhoz, hogy a három forgatást a levegőben megcsináld, a legkisebb rossz mozdulat is a halált jelentheti. Josh megcsinálta!” – ezt pedig az freestyle állócsillaga, Travis Pastrana nyilatkozta.

Egyébként Pastrana volt az első, aki megcsinálta a dupla hátraszaltót a 2006-os X Games versenyen, Los Angeles-ben. Őt követte Sheehan Münchenben, a Red Bull X Fightersen, ahol tavaly júliusban nyert is ezzel a trükkel – majd később számos alkalommal dobta de a duplaszaltót, sikeresen. Most meg már a triplánál jár:


A sikeres tripla hátraszaltóhoz Sheehan-nek el kellett érnie a minimum 90km/órás sebességet, a közel 100kg súlyú motorral a 12 méter magas rámpáig. A rámpa 81(!) fokos szögben helyezkedett el, Sheehan 25 méterre repült fel és a 20 méter magasra helyezett érkező rámpán landolt két keréken.


Lehet, hogy júniusban Budapesten is láthatjuk a trükköt?!

Sportster

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Trending