Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Így tombol a Vadállat Detroitban

A 180 lóerős KTM 1290 SuperDuke R rászabadul a Szellemvárosra, az egykori autógyártás-fellegvárra, Detroit kísérteties utcáira

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A közvetlenül a kanadai határ mentén fekvő michigani Detroit hanyatlása az ingatlanválásággal teljesedett ki, de tulajdonképpen már a 60-as években elkezdődött (amikor a fehérek “elmenekültek” a városból az agglomerációba). Miután a recesszió megpecsételte a sorsukat és bezártak az autógyárak, százezrek(!) menekültek el a városból, aminek köszönhetően több, mint tízezer üres épület áll Detroitban – az utóbbi években ezért hívják Szellemvárosnak. A lakók túlnyomó része fekete és nagy szegénységben él, az összlakosság pedig úgy 700 ezerre tehető – úgy, hogy 1930-ban már másfél millióan lakták! Magyarán egy fél metropolisz üresen áll, ami az USA egyik történelmi jelentőségű (autóipari, kulturális, sport) helyszíne – több fotós és dokumentumfilm-készítő mellett például a KTM marketingeseit is megihlette a történet.

Ahogy Detroitra a Szellemváros, úgy a SuperDuke R-re is találóak a Vadállat, Bestia és efféle jelzők, lásd a tesztet. Jövőre egy különleges, új kivitelben is érkezik.


Comments

comments

Trending