Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: Így hangol a szezonra Marquez és Pedrosa

A Repsol Honda nem muzsikált valami fényesen a MotoGP felkészülési időszakában, ezért egy profi zenészt hívtak segítségül…(werkfilmmel)

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Meglehetősen hullámzó teszt-teljesítményt nyújtott az elmúlt bő egy hónapban a Repsol Honda csapata: Sepangban saját bevallásuk szerint is el voltak veszve az új elektronikához szükséges beállításokkal, míg Phillip Islanden úgy tűnt, sikerült úrrá lenniük a problémáikon. A múlt héten rendezett katari gyakorláson azonban ismét gyengén muzsikáltak: a pilóták elmondása szerint nem tudták úgy irányítani a motort – különösen a kanyarokban és azok kijáratán –, ahogy azt ők szerették volna. Marc Marquez végül mégis egy negyedik helyet érő idővel zárta a pénteket (Lorenzo, Redding és a suzukis Vinales mögött – a szerk.): különösen biztató lehetett számára, hogy legjobbját a nap végén sikerült megfutnia, s bár egy újabb esést is elkönyvelhetett a nap során, a spanyol már optimistább, mint korábban volt (lásd a “hangolós” videó után)

„Ha őszinte akarok lenni, ma nagyon boldog vagyok, mert látjuk a fényt az alagút végén” – nyilatkozta csapata sajtóközleményében a fiatal pilóta. „Kezdem ismét jól érezni magam a motoron, és bár elestem, pontosan tudom, miért. Sokat javultunk – nagyon örülök, mert egy olyan pályán sikerült előrelépnünk, ahol eddig szenvedni szoktam. Végrehajtottunk néhány komoly változtatást, amelyeknek köszönhetően kezd visszatérni az önbizalmam: jó tempót tudtam menni Lorenzo mögött és önállóan is, még a nap végi párásabb levegő és aszfalt ellenére is. Ez még mindig nem elég, tovább kell fejlődnünk, de a mai nap után sokkal nagyobb önbizalommal várom a futamot”

A Honda másik gyári versenyzője, Dani Pedrosa csupán a 14. helyet tudta megkaparintani az utolsó katari tesztnapon – olvasható a P1Race motorsport-portálon.

A fenti filmben az R213V helyett egy-egy széria CBR1000RR Fireblade SP nyergében hangolódnak rá a GP idényre a gyári Honda pilóták, akik előtt kétség kívül nagyon nehéz szezon áll. Pedig mindkettejük célja a vb-cím megszerzése, de ez egy bombaformában lévő Lorenzón vagy éppen egy Valentino Rossin keresztül nagyon nehéz lesz.

Extra – így készült a film:

Comments

comments

Trending