Csatlakozz hozzánk

Blog

A nap videója: A Texasi Tornádótól így búcsúzik a Yamaha

Colin Edwards, a grand prix mezőnyének egyik legszínesebb figurája az év végén abbahagyja – a Yamaha hozzá méltó videóval köszöni meg az együtt töltött éveket

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - 2014 augusztus
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

„Nem is tudom, hogy kezdjek bele, pedig olyan sokszor elgyakoroltam már, mit fogok mondani, ha egy nap sor kerül erre. Szóval, 2014 az utolsó évem lesz, amit motorversenyzéssel töltök” – nyilatkozta áprilisban hazai pályán, a texasi Austinban Edwards, aki 22 éve versenyez és 2003 óta tagja a MotoGP mezőnyének. Indoklásként hozzátette: „Beszéltem a gyönyörű feleségemmel, és hát 1995 óta Európában vagyok, ezek a fiatal rohadékok pedig azóta rugdossák az ülepem!” Többek között ez a szókimondó humor az, ami miatt nagyon hiányozni fog Edwards a mezőnyből: igazi egyéniség (volt) a MotoGP-ben. “Túl sok embernek kéne most köszönetet mondanom, főleg a Yamahának” – mondta, de most, az alábbi fantasztikus filmmel a hangvillások köszönik meg neki…

Edwards a GP-ben

Edwards 2003-ban kétszeres Superbike világbajnokként (2000, 2002) érkezett a MotoGP-be. Egy év apriliás szereplés után a Gresini Hondánál már első dobogós helyezéseit is begyűjtötte, majd a gyári Yamaha és a Tech3 Yamaha csapatánál húzott le hosszú-hosszú éveket. 2012-ben igazolt jelenlegi csapatához, a Forward Racinghez, és a CRT-motorok jelentette kihívás már kicsit nagy falatnak, túl nagy kihívásnak bizonyult neki ilyen – versenyzői léptékben mérve – idős fejjel. Idén aztán az új Open géposztály bevezetése újabb esélyt adott neki, hogy az élmezőnyben szerepeljen, ám az Open Yamaha szögesen más vezetési stílust követelne meg tőle, mint amihez hozzászokott, így a szezon eddigi részében esélye sem volt felvenni a versenyt Aleix Espargaro ellen. Sarkítva azt is mondhatnánk, csapattársa küldte őt nyugdíjba remeklésével. Az a különbség, ami köztük van jelenleg házon belül, tényleg jelzés értékű, és Edwards vette a lapot. A végső lökést nyilván ez adta meg, hiszen a felesége vélhetően nem most kezdte rágni a fülét, hogy hagyja abba.


Edwards nemcsak a szurkolók, de a többi versenyző körében is nagyon népszerű volt, Valentino Rossi például egyből kommentálta is barátja bejelentését: „Nagyon-nagyon elszomorít ez a hír, mert Colin az egyik legjobb barátom a depóban. Ő egy remek fickó és egy nagyszerű versenyző”


Edwards honfitársa, Nicky Hayden ehhez annyit fűzött hozzá: „Mindig csodáltam Colint azért, hogy mennyi energiája van még ilyen sok mérfölddel és ilyen sok évvel a háta mögött. Sajnálom, hogy elveszít egy amerikai versenyzőt a sport. Remélem, az év hátralevő részét már lazára veszi, és megkönnyíti nekünk, többieknek a dolgát!” – mondta tréfásan a Texasi Tornadóról a Kentucky Kid.

Forrás: P1race

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending