Csatlakozz hozzánk

Blog

A Suzuki GP részlege jelenti (frissítve!)

A GP-ben is zárkózik a Suzuki: a MotoGP tesztcsapat háromnapos, sepangi tesztjét összefoglalva: sikerült új irányokat találni és erősebb teljesítményt nyújtani, miután számtalan új beállítást és alkatrészt kipróbáltak

Közzétéve

ekkor

a nap videoja - januar
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Frissítve – 03.04. Randy De Puniet a három nap alatt összesen 188 kört teljesített az 5543 méteres pályán, és majdnem két másodpercet lefaragott legjobb köridejéből, végül pedig 2:01,430-as idővel az összesítésben a 12. helyen végzett. A teszten a Suzuki MotoGP csapat elsősorban a gyújtás beállításán dolgozott, az új erőforrást tesztelte és az utolsó napon egy új vázat is kipróbált.

Randy De Puniet (a képeken) tesztversenyző a következőt nyilatkozta: “Az elektronikai beállítások terén sikerült a teszt végére előrelépnünk és az utolsó menetben találtunk valamit, ami valóban sokat segít abban, hogy jobban tudjak motorozni a géppel. Összességében csökkentettük a lemaradásunkat, ami a köridőket illeti, mondjuk az első teszthez képest – és most már sokkal kényelmesebben érzem magam a motoron. A karaktere – továbbra is – még egy kicsit agresszív, de már vannak értékes visszajelzések, melyek alapján tudjuk, hogy min kell dolgozzunk a jövőben”

“Február elején küzdöttünk a köridőkkel az első teszten, de a technikusaink az elmúlt két hétben keményen dolgoztak, és sok új alkatrészt hoztunk ide, mint például a fejlesztett szoftvert, a blokk alkatrészek, és új váz. Javítottunk, sikerült előrelépnünk és találtunk biztos irányokat a jövőre nézve. Most folytatjuk a munkát a következő tesztig. Szeretném megköszönni a csapatomnak az idáig tett erőfeszítéseiket” – mondta Satoru Terada, a Suzuki GP-csapatának menedzsere.Frissítve – 02.10. Nem tétlenkednek: a Suzuki csak jövőre tervezi a részvételt a királykategóriában, a hamamatsuiak fejlesztőcsapata mégis részt vett az idei első hivatalos GP-teszten a malajziai Sepangban

A csapat most először próbálhatta ki a Magnetti Marelli elektronikát, ennek megfelelően a teszten főként a különféle beállításokat próbálgatták és az új rendszerrel ismerkedtek. Ezért a fő szempont nem is a leggyorsabb kör elérése volt, hanem a lehető legtöbb információ gyűjtése. A harmadik nap végére Randy De Punietnek azért sikerült 1,4 másodperccel gyorsabb időt motoroznia kezdeti önmagához képest – ami elég kecsegtetőnek mondható, mivel a pálya tapadása valamelyest romlott az első naphoz viszonyítva.

A csapat visszatérve a gyárba kiértékeli a gyűjtött adatokat és elvégzi a szükséges fejlesztéseket, hogy február végén még versenyképesebben térhessen vissza a sepangi pályára a hivatalos tesztek második fordulójára.

Gőzerővel készülnek 2015-re, hogy jövőre versenyképes legyen az új sornégyes

Korábban írtuk – a Suzuki új sornégyes GP motorjával komolyabb sikereket kíván elérni 2015-től, mint anno a GSV-R-rel – már a fejlesztések munkálataiba is bepillantást engednek:

1. rész: a Suzuki MotoGP tesztcsapatának tavalyi fejlesztési programjáról (korábban sosem látott “titkos” felvételekkel)

2. rész: tesztelés Japánban, a Motegi pályán, Randy De Puniet tesztpilóta és Davide Brivio csapatmenedzser is itt debütál

3. rész: összegzés a katalán és aragóniai tesztről, illetve a GP motor debütálása a nagy nyilvánosság (média) előtt

4. rész: összegzés a milánói és mugellói tesztről, a Suzuki GP dizájn- és tesztközpontjának látogatásával

MPS AUTOMAG
MPS ALPINESTARS 2017

Comments

comments

Hirdetés
Astone

Facebook

ohropax

INSTAGRAM

Trending