Blog

A nap videója – Még mindig téli motorozás

Téli motocross versenyt ki látott már?

A nagy vízen túl vannak érdekes sportok. Ez is egy ilyen. Cross motorokból átalakított hómotorokkal rövidített pályán mennek. Aspen a USA síparadicsoma, ahol ezzel ez X-Games versennyel szépen feldobták a síelők programjait. Van ugratás is rendesen, pedig a motor súlya valószínűleg jelentősen megnőtt a motorosszán elven működő hajtáslánctól. Minden esetre érdekes lehetne egy ilyen gépet tesztelni. A kerekek perdülete biztosan nem stabilizálja a gépet, és az első fékkel sem kell sokat bíbelődni, de talán a hátsó tapadás mindenért kárpótolhatja a versenyzőket.

A döntőt, a yamahás Brock Hoyer nyerte a hatodik helyről induló husqvarnás Colton Haaker előtt, aki keményen tolta a vakító hóban, de nem érte utól a nyertest. Harmadik a szintén yamahás Cody Matechuk lett.

Comments

comments

About the author

Benkő Zsolt

Amióta az eszemet tudom mindig minden motort ki akartam próbálni. Emlékszem még apám 350-es oldalkocsis Jawa motorjára, amikor kb 3 éves voltam azzal vitt sokszor. Ott csípődött be nekem a motorozás. Azóta mentem már szinte mindenféle motorral még Noriyuki Haga Superbike VB-s Yamahájával is Mugellon.
2003-óta vagyok motoros szakújságíró és több, mint 1000 motort teszteltem, így nagy meglepetés már nem érhet egyiken sem.
Kedvenceim városban a robogók, nagymotorok közül pedig az ezres Superbike-ok.