Connect with us
Suzuki

Blog

A nap videója – Az S1000XR rendeltetésszerű használata

A többfunkciós túramotor fogalmáról tudtunk eddig is, de ezt azért nem gondoltuk volna

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

A motokrossz bajnok Chris “Teach” McNeil megmutatja, hogyan lehet használni a BMW sor 4-es kalandmotorját. A klipp a gyönyörű Maine államban készült még az ősszel, azonban mi most szembesültünk még csak vele. Profi filmes munka, profi motorostól. A legjobb rész amikor karistol a csomagtartó doboz az aszfalton. Kell hozzá vér a “brébe”, hogy ilyen mutatványokat csináljunk a saját BMW motorunkkal. Mindenestre mi nem javasoljuk ezeket a mutatványokat kiprobálni. Viszont így mozgóképen nagyon hatásos, joggal nyerte el a nap videója címet ez az alkotás.
Dőlj hátra, és élvezd a mester munkát!

Egyébként mi is csupa jókat írtunk a BMW szuperkalandoráról, olvassátok el hozzá a tesztünket is!


Nekünk is van ám egy szuper tesztpilótánk hozzá, ő ezt mondta róla:

Palatinus Attila Stuntrider másodvéleménye

Az BMW S 1000 XR-t a kunmadarasi gránitbetonon volt szerencsém kipróbálni a Stunt OB zárófordulója után. Először azt gondoltam, hogy ez biztos valami nagy, nehéz és lomha gépsárkány lesz. Viszont azt kell hogy mondjam, kellemes csalódás volt, ami a motor menettulajdonságait illeti. Ugyanis már a teszt legelején világossá vált, hogy ez valami teljesen más, mint amire számítottam… Az első meglepetés a kényelmes üléspozíció mellé párosuló nagyon jó futómű volt, ami normál útviszonyok között nagyjából ugyanúgy teljesít, mint egy sportmotoré. A második pedig az a bitang erős, 160 lovas blokk, amit belefaragtak a BMW mérnökök.

Az elektronikával már-már túladagolt motort azonban nem tudtam “kihozni a sodrából”, ha be volt kapcsolva a DTC (nekem ebben a formában kevésbé tetszett, ugyanis semmiféle „rosszalkodást” nem engedett meg). A Brembo fékek maximálisan hozták a tőlük elvárt színvonalat, mert kellően határozottak, ugyanakkor nagyon jól adagolhatóak. Ez a fék a hozzá tartozó ABS-szel egy kiváló kombináció. A gyárilag szerelt gyorsváltója szintén nagyon precízre sikeredett, amivel oda-vissza kényelmesen lehet kuplung nélkül váltani.

TC OFF: Palának ez a természetes testhelyzet

Ezen tapasztalatok megszerzése után már alig vártam, hogy kikapcsolt TC-vel is gurulhassak pár kört a vassal. Már az első gyorsításnál éreztem hogy IGEEEN, ez lesz a nekem való „üzemmód”!!! A fordulatszám ahogy elérte a középső tartományt, azzal egyidejűleg a motor eleje is a levegőben volt (épp úgy, ahogy azt az ezres sportmotoroknál megszokhattuk). Ha pedig már egy kicsit alacsonyabb fordulatnál belenyúltam a kuplungba, szintén ugyanúgy keréken volt a gép. A fékezésnél is sportos volt a fíling, mert az ABS-t is kikapcsoltuk, és ekkor már nem ellenkezik az első keréken gurulással kapcsolatban sem a Bömös:

ABS OFF: Pala próbálgatja a Brembókat

Természetesen normál utcai használatnál ezek nem elsődleges szempontok, de az én szívemhez ebben a nyers formában sokkal közelebb állt a motor, mint bekapcsolt elektronikával.

Összességében azt gondolom, hogy sikerült megalkotnia a BMW-nek egy nagyon kényelmes, nagyon erős, de mégis nagyon felhasználóbarát hosszú távú túramotort, amit ha kedvünk tartja, bármikor nyugodtan kezelhetünk sportosabb formában is. /Pala #55

– ICON felszerelések a MotoPartsShopban

Néhány fontos jelenet a filmből:

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending