Csatlakozz hozzánk

Hírek

A motorpiac jobban teljesít?

Ha nem lesz komolyabb visszaesés, akkor az év elején jósolt – remélt – eladott darabszámot teljesíti majd a magyar piac… A szezonban kétszámjegyű a növekedés – évek óta először…

Közzétéve

ekkor

nap videoja 2015 junius
RST AIRBAG

Áprilisban 271 darab új rendszámos motorkerékpárt adtak el Magyarországon – ez majd 14 százalékos javulást jelent a tavalyi év negyedik hónapjához képest. Idén eddig 981 regisztrált kétkerekű kelt el, ami szintén 13,5 százalékos növekedés ugyanezen időszakához viszonyítva.

Az év elején a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete 2.200 darab eladott motorkerékpárt prognosztizált 2015-re (ami 16%-os erősödést jelentene az előző évhez képest), ami jelen helyzetben nem tűnik teljesíthetetlen elvárásnak: az ún. időarányos helyzet 107 százalékos, azaz jelen időszakban “túl is teljesíti” a piac a “normát”. Mivel a kétkerekű piac elsősorban a tavasz beköszöntével pezsdült meg, az időarányos 100% feletti eredmény az év végére az előrejelzés megalapozottságát jelentheti.

Ettől függetlenül a piac továbbra is igen gyenge, de végre százalékosan jelentősebb – kétszámjegyű – növekedést mutat. Az MGE szerint létfontosságú lenne az 50-esek azonosítása, ill. a regisztrációs adó kiigazítása “a használati jellegű kétkerekűek esetében”.

Eddig kicsit jobban fogynak az újak, mint tavaly – végre kétszámjegyű a százalékos növekedés…

Forrás: MGE, DataHouse

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending