Csatlakozz hozzánk
HYPERSPORT

Biztonság

A motoros ellensége a taxis?

Sok kellemetlen, veszélyes dolog leselkedik az utakon a motorosokra: kátyúk, kalapos Suzukis bácsik, rendőrök, de van köztük egy különösen bosszantó „állatfaj”: a taxis. Elemezzük ki a ténykedését!

Közzétéve

ekkor

motorosok vs. taxisok
MPS RAM MOUNT
ALPINESTARS OFF ROAD

Feltartja a forgalmat

Ha a szabad jelzés világít, a taxis az üzemanyag-spórolás mesterévé avanzsál. Több százezer km megtétele után pontosan tudja, mekkora gázt adjon, hogy az autója a legkevesebbet fogyassza. Úgy gyorsít, mint egy csiga, mögötte feltorlódnak a járművek. Motorral is alig lehet mellette biztonságosan elmenni, mert nem a forgalomra koncentrál, hanem arra, hogy kiszúrja potenciális áldozatát, akit aztán körbe-körbe kocsikáztat a városban.

Egyesek úgy tesznek, mint akire nem vonatkoznak a szabályok

Száguld, mint egy őrült

Címre hívták? Egy csapásra kibújik belőle a Sebastian Vettel. Előz balról-jobbról, nem adja meg az elsőbbséget, átmegy a narancssárgán. Úgy tesz, mintha direkt neki jelölték volna ki a buszsávot, még a motorosokat is letolja, ledudálja, centikre megy el mellettük. És ha összeütközik valakivel? Pikk-pakk ott teremnek a haverjai, akik bebizonyítják, hogy a másik fél a hibás. Isten óvjon attól, hogy összetűzésbe kerülj egy taxissal!

Nem csak a filmekben fordulnak elő ilyen jelenetek. A következő lámpánál kezdődik minden elölről

Tényleg ilyenek a taxisok?

Be kell látni, az előző két bekezdés csak karikatúra. Valójában a taxisok között is vannak rendes és kevésbé rendes emberek, ahogy az élet minden területén. Ők is hasonló helyzetben vannak, mint a motorosok: ha csak egy idiótán viselkedik közülük, vele azonosítják a többit is.

Egy dolgot azonban figyelembe kell venned: a taxisnak az utca a munkahelye, minden helyet, forgalmi szituációt jól ismer, ezért egészen másképp, sokkal otthonosabban mozog ebben a környezetben, mint bárki más. Összetartásuk pedig dicséretes és példamutató még előttünk, motorosok előtt is!

Neked milyen tapasztalataid vannak a taxisokkal? Volt már kellemetlen élményed velük, vagy épp ellenkezőleg?

Forrás: SHOX

MPS ALPINESTARS 2017
MPS AUTOMAG

Comments

comments

Astone

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

Husqvarna 2019 Fall

Trending