Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Moto2 2011-es mezőnye

Illetve amit eddig tudni lehet róla: kinek melyik csapat jut

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

Ugyan a jövő évi Moto2-es alakulatok és versenyzők még javában tárgyalnak egymással, azt azért helyenként már lehet tudni, ki merre orientálódik. Új csapatok alakulnak, mások összeállnak, vagy az üresedésre várnak. Na, és mi lesz Talmával?

Sok Moto2-es csapat átalakul a 2011-es szezonra: Luca Boscoscuro, a Fimmco SpeedUp Team tulajdonosa – ahol idén Andrea Iannone és Talmácsi Gábor versenyzik – elveszíti olasz igáslovát, s ezzel együtt jó néhány fontos szponzort is. Így jött az ötlet, hogy összefogjanak a Tuenti Racing alakulattal, akik eddig nem kaptak helyet a Moto2-ben Pol Espargaro számára.

A spanyol csapat résztulajdonosa, Harald Eckl úgy gondolja, hogy ez egy jó lehetőség lenne számukra. Boscoscuro átengedne nekik egy helyet, de még akár az is előfordulhat, hogy végül mindkét Moto2-es versenyző a Tuentit reklámozná. A csapat pilótái továbbra is FTR gépeken versenyeznének, bár Eckl már a Kalexhez is bekopogtatott, és Eskil Suterrel is beszélt. Csapattárs keresgélés közben pedig Mike di Meglio neve is felmerült.

Andrea Iannone Valentino Rossi barátjának, Alessio Salucci (Uccio) projektjében bízik, aki a WTR Teamnél (jelenleg Debise) akar egy helyet honfitársának kieszközölni. „Jövőre nálunk Andrea világbajnok lehetne” – nyilatkozta Broscoscuro csalódottan. De Uccio úgy tesz, mintha fel tudna hajtani 5 milliót. Kár. Én szerződtettem le Iannone-t egy évvel ezelőtt, amikor senki sem hitt benne”


Rossi legjobb barátja, Uccio a WTR Teamnél csinálna helyet Iannone számára

Új moto2-es csapatot tervez az egykori Piaggio versenyigazgató, Giampiero Sacchi, aki nem csak az új Team Italia-t (125 ccm) irányítja, hanem luxemburgi támogatói pénzzel az olasz Simone Corsit is le akarja igazolni. Rajta kívül az asparos Bradley Smith is a kívánságlistáján szerepel, de szóba került még Mattia Pasini és Talmácsi Gábor is.

Az sem várat már sokáig magára, hogy Sito Pons a Tenerife-40 Teambe importálja Aleix Espargarót a királykategóriából. Ők Sergio Gadea-t a szezon végén szélnek eresztik. Mivel Aleix Espargarónak a jövő évre érvényes szerződése van a Pramac-kal, Pons számíthat rá, hogy egy kis plusz pénzt is zsebre vághat.


Aleix Espargaro a MotoGP-ből érkezik Sito Pons csapatába, Sergio Gadea helyére

Az MZ-nél Anthony West gázsiját 2011-re megduplázták, ennek ellenére az ausztrál versenyző egyelőre még vonakodik a szerződés aláírásától. Mivel náluk két hely van az alakulatban, így Arne Tode és a Superbike világbajnokságból Max Neukirchner továbbra is táplálhat reményeket a mezőnybe kerülést illetően. A csapatra Valenciában lesz érdemes különösen odafigyelni, ugyanis az MZ előáll az új, 1 mm-es falvastagságú vázával, mely 2,5 kg-mal lesz könnyebb.


Reméljük, jövőre nem csak ez a bringa marad Talma számára…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending