Connect with us
Suzuki

Hírek

A Michelin visszatérne a MotoGP-be

A francia gyártó 2012-től szállítana újra a királykategóriába

Published

on

ULTRABOLT
RST AIRBAG

Forrás: MotoGPhírek.hu

A hírek szerint a Michelin ismét szívesen beszállna a „MotoGP bizniszbe”, hiszen a 2011-es szezon végén lejár a Bridgestone „egyenabroncs” szerződése a világbajnoki sorozattal.

Persze ha egy szerződés lejár, akkor az nem azt jelenti, hogy nem is lesz meghosszabbítva, magyarul egyáltalán nem vehető biztosra, hogy 2011 után nem folytatódik a Bridgestone egyeduralma. Ennek ellenére egyes hírek szerint a Michelin komolyan foglalkozik a MotoGP-s visszatéréssel.

A francia gumigyártó cég utoljára még 2008-ban szállított abroncsokat a többek között a Repsol Hondának vagy éppen Jorge Lorenzo-nak. A Michelin azonban végül is a 2008-as év végén bedobta a töröközőt, ugyanis mivel nem voltak képesek felvenni a harcot a nagy rivális Bridgestone-nal, ezért a szervezők inkább úgy döntöttek, hogy a mezőnyön belüli „egyenlőtlenségek” eltűntetése érdekében Superbike-ban már bevált egygumis rendszert vezetik be. A gumiszállító a Bridegstone lett és ahogyan azt már feljebb említettük, 2011 végéig állapodtak meg a jelenlegi állapotokról.

Egyébként a Michelin állítólag csak akkor hajlandó visszatérni, ha a Bridgestone ugyanúgy marad a királykategóriában, vagyis ha újjáéledhetne a két abroncsgyártó cég közötti rivalizálás. Ez talán már csak azért sem lenne jó ötlet, mivel így a költségek újfent a magasba szöknének, holott az egygumis rendszernek nem csupán az egyenlőbb feltételek megteremtése, hanem többek között a költségcsökkentés is volt a célja. Mellesleg ha a hír igaz, akkor a Michelin-nek hamarosan lépnie kellene, hiszen az egyes gyártók nyilván már gőzerővel dolgoznak a 2012-es ezres versenygépükön, amit ugye azokkal az abroncsokkal szeretnénk tesztelni, amelyekkel 2012-ben is versenyezni fognak. Nos, valljuk be, hogy nem valószínű, hogy bárki is egy olyan gumimárkára voksolna, aminek nem is biztos, hogy lesz helye a világbajnokságon.

Sportster

Facebook

INSTAGRAM

MPS AIRFORM
caballero

Trending