Csatlakozz hozzánk

Hírek

A magyar csapat bevette a szlovák dobogót…

A Tomracing Team sikeres OB-hétvégéjének beszámolója a Slovakia Ringről

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az április 20-i hétvégén kezdetét vette az Alpok – Adria 2012-es versenyévada, ahol az Oxxo Energy Tomracing Team is képviseltette magát. A futamot a Slovakia Ringen rendezték és a nemzetközi futam mellett az Országos Bajnokság első fordulója is lezajlott.

A Tomracing Team hat fővel képviseltette magát: Chrobák János, Kurucz Ferenc és Péntek László a 600-as, Dér Zoltán a 750-es, míg Juhász Dávid és Vida Tibor az 1000-es kategóriában.

Az Alpok-Adria Stock 600 szombati időmérőjén Chrobák 12. helyet szerezte meg, míg Kurucz a 17., Péntek a 19. helyről várta a rajtot. A verseny startját Kurucz és Péntek is jól kapta el, ennek köszönhetően az első körben 3 csapattárs egymást követte a 10. hely környékén. A 2. körtől aztán Ferit és Lacit utolérte a lerajtolt vonat, és igyekeztek felvenni a versenyt a náluk gyorsabb versenyzőkkel. Eközben Jani begyújtotta a rakétákat és körönként előzte meg az előtte lévőket. A 6. helyig könnyedén eljutott, ott viszont 2 körig tartott, hogy előrébb jusson.

Két csoport alakult az élen, az első három együtt és a második 3 együtt, köztük pedig közel két másodperces szünet. Miután Jani elért a 4. helyre, saját tempóját motorozva megfutotta a verseny leggyorsabb körét (2:11,766) és másfél kör múlva a vezető hármas mögött találta magát. Eközben Kurucz Feri és Péntek Laci is pontszerző helyekért harcoltak. Az utolsó kört 5 tizeden belül kezdte meg az első négyes vonat, a második jobb kanyarban egymás mellett fordulva harcoltak a jobb pozícióért. A célvonalon 3.-ként érkezett Chrobák Jani és mindössze 4 tized választotta el győzelemtől. Kurucz Feri 14-ként, Péntek Laci 15-ként fejezte be a versenyt. Az Országos Bajnokság 600-as kategória tekintetében ez azt jelentette, hogy ők hárman értek fel a dobogóra!


Chrobák János a harmadik helyen küzd az erős AA-mezőnyben

Chrobák János:

“A 2. időmérő edzést egy darab használt gumival csináltam végig, ráadásul az első edzésen rossz futómű miatt a hátsó gumi kissé elhasználódott, így a két időmérő összesítése után a 12. helyről várhattam a vasárnapi rajtot. A rajtnál egy kicsit beragadtam, így az első kanyar után a 10. hely környékén fordultam – utána neki is láttam a felzárkózásnak. Gyorsan sikerült is feljönni a 8. helyre, 7.re, majd a 6. helyen beragadtam egy ellenfél mögé. Ahogy gyorsult a tempóm, kezdtem ráérezni az új gumi tudására, rövidültek a féktávok, nőtt a kanyarsebesség és szépen lassan kezdtük utolérni a vezető bolyt. Utolsó két körben a második helyen is voltam, aztán végül a 3. helyen intettek le.

Nagyon örültem ennek az eredménynek illetve, hogy megfutottam a verseny leggyorsabb körét, 2:11,766-ot, és ezzel több mint 4 másodpercet javultam az időmérőhöz képest. Ez az alpok adria 3. helyezés a Magyar OB értékelésben a dobogó legfelső fokát jelentette! Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, jó hangulat volt a csapatban, gördülékenyen ment minden, így szerintem a saját beállításaim pontosítása után a következő futamokon hasonló, vagy jobb eredményt szeretnék elérni, hasonlóan jó versenyeken!”


Chrobák: “Nagyon jól éreztem magam a hétvégén!”

Kurucz Ferenc:

“Szombaton délelőtt az első időmérőn nem tudtam tiszta kört menni, de mivel még nem volt túl meleg az idő, ezért kíméltem a gumimat, hogy a délutáni időjárásban tudjak vele jobb időt menni. A második időmérőn csak néhány tizedet hoztam a köridőn, ez az Alpok-Adria sűrű mezőnyében csak a 17-ik helyre lett elég. A versenyen végül a rajtom viszonylag jól sikerült, körülbelül 8-9-ik helyen értem az első kanyarhoz, itt egy kicsit korán fékeztem, ezért ketten el is mentek gyorsan. A verseny elején közepes tempóban mentünk, egyedül Chrobák Jani ment el, próbáltam mögötte menni, de beragadtam néhány versenyző mögött. Féltávnál görcsölni kezdett mindkét alkarom, ezért arra törekedtem, hogy tartsam a pozíciómat. Végül a magyar értékelésben 2-ik helyen, Alpok-Adria versenyen a 2 pontot jelentő 14-ik helyen értem célba. Jobbra számoltam, de tudom, hogy lesz ez sokkal jobb is”


Kurucz: “lesz ez sokkal jobb is”

Péntek László:

“A bajnokság első versenye nem indult a legjobban számomra. A két időmérő edzésen nem tudtam annyit gyorsulni mint szerettem volna. Mivel ez volt az első versenyem ezen a pályán, annak is örültem, hogy sikerült beállítani a motort. Az időmérő edzések eredményeként a 19. helyről vártam a rajtot. A rajtom jól sikerült, az első körben Janival és Ferivel tudtam együtt menni. Már a harmadik körben érezhető volt, hogy a gumi tapadása nem a legjobb és nem tudtam a saját tempóm motorozni. Szerettem volna jobb helyezést, de a 3. hellyel is elégedett vagyok”


Péntek: “a 3. hellyel is elégedett vagyok”

Az Országos Bajnokság 750-es értékelésében Dér Zoltán egy 600-as motorral állt rajthoz, mivel a saját motorja nem készült el a hétvégére. Ettől függetlenül Zolinak sikerült több versenyzőt is maga mögé utasítani és a 4. helyen zárta a versenyt. Az OB 1000-es versenyén Juhász Dávid és Vida Tibor szállt harcba. A futamot az Alpok-Adria Superbike kategóriájával indították együtt és Dávid az előkelő 6. helyről várta a rajtot és nem titkolt célja volt a dobogó. Sajnos a verseny előtt hirtelen jött időjárás változás nem tett jót a motorbeállításoknak és Dávid motorja nem úgy ment, ahogy szerette volna. Ettől függetlenül az 5. helyért tudott harcolni, viszont egy nagyon rövidre sikeredett féktáv a verseny végét jelentette számára. Mivel a motorja nagyon rossz helyen állt meg, a futamot piros zászlóval szakították meg. Vida Tibi az edzések során szokott össze új motorjával, és a versenyre nagyon sokat javult körideje, melynek köszönhetően a 3. helyet sikerült megszereznie az Országos Bajnokságban.


Juhász Dávid kedvező pozícióból bukott a versenyen

Ezen eredmények alapján Miklósy Tamás, az Oxxo Energy Tomracing Team csapatfőnöke is elégedetten számolt be a hétvége eseményeiről:

„Az Alpok-Adria Stock 600 futamban Chrobák János a 12-ik helyről 3-ik, Kurucz Ferenc a 17-ik helyről 14-ik és Péntek László a 19-ik helyről a 15-ik lett. Az Országos Bajnokságban Chrobák Jani első, Kurucz Feri 2-ik, Péntek Laci 3-ik lett, így összejött a teljes OXXO Energy Tomracing Team dobogó! Nem hiszem, hogy gyakori eset egy országos bajnokságban, hogy a dobogót egyetlen csapat birtokolja! Emellett óriási siker, hogy Jani futotta meg a verseny leggyorsabb körét is!

Mindenkinek köszönjük, akik támogatnak minket és drukkoltak a csapatnak, továbbá minden elismerésem a versenyzőknek, akik ilyen szép eredményeket értek el a hétvégén!”

Forrás: Oxxo Energy Tomracing Team

Comments

comments

Trending