Csatlakozz hozzánk

Hírek

A legújabb olasz meló: Vespa 946

Nemrégiben hivatalosan is bemutatták a Vespa legújabb gyöngyszemét, a 946-ot – múlt és jövő találkozása egy igazán különleges modellben

Közzétéve

ekkor

vespa 946 sajtotajekoztato kepek
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

A Vespa nem csupán egy márka, hanem egy életérzés – ez abban a pillanatban “lejött”, ahogy megérkeztünk a márka sajtótájékoztatójának helyet adó belvárosi utcába: a sok Vespával, nyüzsgő emberekkel zsúfolt placcon úgy éreztük magunkat, mint egy igazi kis olasz utcácskában.

Mintha csak egy olasz utcán sétáltunk volna. És igen, ezt akarja nyújtani a Vespa – az igazi dolce vita-t

Megadta a módját a gyártó, de nem is véletlen, hiszen valóban egy különlegességet mutattak be aznap a Zizi bárban – mindössze 8 darab került hazánkba a 946-ból, ebből 6-nak már meg is van a boldog tulajdonosa. De nemzetközi szinten sem fog majd tucatszám gurulni ez a modell az utakon, hiszen összesen 2000 darabot készítettek belőle.

A leleplezés pillanatai – az esemény megkívánta az ünnepélyes mozdulatot, de valójában nem volt meglepetés, hiszen korábban már láthattuk a modellt

A világ útjain futó több mint 18 millió robogójával a Vespa már legendává vált, most pedig a jövőjét fedi fel a 946-os modellel. Amivel az olaszok visszatérnek a gyökerekhez, azaz az 1946 tavaszán kigördült MP6 prototípushoz. A legenda, a technológia és a harmónia egysége, ahogy az olaszok mondják, de a formavilág és presztízsérték kétségkívül mindennél fontosabb.

A gyökerekhez visszatérve a jövőbe tekinteni – ez olyan a tehetség, amellyel csak kevesen bírnak – állítja a Vespa

Az aprólékos design valóban stílusos és egyedi: a kormány formája, az idomok arányossága, a nyereg finom hajlatai, mind a korábbi tervekről köszönnek vissza. Minden apró részlet az olasz stílust tükrözi.

Ez az a modell, amely magában hordozza a sikeres olasz tradíció örökségét, egyben az elkövetkező Vespa generációk őse. A 946 a legkiválóbb olasz hagyományokat képviseli mind a stílusban, mind a szaktudásban, mind pedig a technológiában és a minőségben” – hangzott el a bemutatón.

A sajtóbemutatón számtalan celeb is feltűnt – itt például Gianni és Szabó Győző veszi közelebbről szemügyre a 946-ot

A modell egyébként fontos előrelépés nemcsak a márkaimázs, a termék és a stílus tekintetében, hanem az innováció, a gyártási folyamatok és a szakértelem megvalósulását illetően is. A kisebb testű LX és S szériák, valamint a nagyobb testű GTS és GTV modellek után a Vespa most teljesen új járműnek ad életet. A klasszikus zsinórmértéket követve a 946 megálljt parancsol a design folyamatos fejlesztésének ezzel a „vissza a múltba” fordulattal.

Ami jó, azt meg kell fizetni, szokták mondani: 2,5 millió forintot kóstál az új Vespa… de hogy mit kapunk ennyiért? Hát ezt:

Comments

comments

Trending