Csatlakozz hozzánk

Hírek

A legszebb Ducati a kávézó előtt?

Csodálatos Teremtmény: egy 749-es, ami szebb, mint az eredeti…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Szöveg: Szikora Dominika >> domino@tesztmotor.hu

Sok kifejezést lehetne találni (már ha csak a külsejét is nézzük) a közelmúlt egyik legkülönlegesebb bringájára, melyet Olaszországban, a veronai motorexpón kaptak lencsevégre – Ducati 749, ahogyan még nem láttad!

A gép a “Meravigliosa Creatura” nevet viseli  (mely olaszul “Csodálatos Teremtményt” jelent), és kifejezetten azzal a céllal készült a dizájn, hogy komoly benyomást tegyen a veronai nézőközönségre – ez valószínűleg sikerült is.

Alapja a Ducati 749-ese,  ami azért nem a legszebb modell, amit láttunk a cégtől az elmúlt években. Mégis, a  Meravigliosa igencsak “bámulnivalóra” és egyedire sikerült. Közelebbről nézve nem nehéz kiszúrni azokat a részleteket, melyeket az alapmodellről emeltek át. Elég a tank vonalaira pillantani, de a térhálós csőváz is árulkodik a masina bolognai származásáról.

A vasat a South Garage Cafe kreatív emberei álmodták és építették meg – ez egy caggianói székhelyű cég, Salerno mellett – , és egyébként nem ez az első 749-alapú projekt, amit elkövettek. Valójában a szerkezetbe több olyan megoldást is belecsempésztek, amit már a korábbiakban használtak az “A’ Pascal” fedőnevű projektjükben, mely alkotás akkor egy matt fekete ruhát kapott, elöl áramvonalas burkolattal.


A leghangsúlyosabb megoldások közé tartozik a faridom, a kipufogó és az első lámpa

Megkísérelve, hogy méginkább “vintázs-fílingű” legyen az új jövevény, a Signor Martinez vezette csapat több változtatást is eszközölt, az egyik legfontosabb például a Baites-nek köszönhető első fényszóró. Fényezés-ügyileg felkérték a specialista Ivan Design-t, hogy lássa el a masinát némi Triumph-féle szürkés-bordós festéssel, ami ezen kívül fehér részekkel lett még csinosabb, a faridomon pedig egy zseniálisan elegáns “eredetiséget igazoló tanúsítvány” is helyet kapott.

 A Csodálatos Teremtmény könnyű, erős, gyors és  gyönyörű. A tervezőcsapat mérnökei szerintünk nagyszerű munkát végeztek: sikerült egy igen ízléses stílusú, “kávéversenyző-jellegű” bringát összehozniuk. Biztosan sokan egyetértünk abban, hogy ez a gép “szemre” mindenképpen jobban sikerült a Pierre Terblanche-féle, eredeti 749-esnél – gratula a South Garage Cafés srácoknak!


A tank formájából a legkönnyebb megmondani, hogy Ducati 749-esből született a Teremtmény


A bordó-ezüst fényezés – fehér csíkokkal elválasztva – telitalálatos


Elegáns megoldás a motor hátulján az eredetiséget igazoló tanúsítvány

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending