Csatlakozz hozzánk

Hírek

A kis Tomes továbbra is stabil dobogós

Tomes Patrik jó szokásához híven ismét a pódiumon végzett a minimotorok “vébéjén”

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az ADAC Mini Bike Cup sorozat 4. fordulóján a versenyzők immáron másodszor is a fassbergi versenypályán mérhették össze tudásukat. A Magyarországtól 1100 kilométerre fekvő kis város 7 fokkal és borult égbolttal várta a készülődő csapatokat.

A versenyhétvége hivatalos programját megelőző 3 szabadedzés sem kegyelmezett és hideg áztató, majd szakadó esővel mosta a versenypályát és a versenyzőket. A hömpölygő vízátfolyásokkal, majd később a felszáradó versenypályán megtartott folyamatos bukásokkal tarkított időmérő edzések eredményei sokakat megleptek, melyen Patrik a 4. rajtpozíciót szerezte meg.

Patrik az első verseny rajtját jól elkapva a második helyen motorozott, mikor a 3. körben előtte történt bukás miatt pozíciót vesztett és visszaesett az 5. helyre. Patrik minden erejét összeszedve és a hátrányt ledogozva végül a 3., dobogós helyen futott be.

A második verseny rajtjánál minden versenyző igyekezett minden lehetséges előzési lehetőséget bezárni, de Patrik megtalálta a rést a pajzson és a közönség elismerő tapsvihara mellett már a második kanyarban a 2. pozíciót birtokolta, melyet a futam végig meg is tartott.


Patrik (balra) egyenletes teljesítményével folyamatosan a szoros mezőny legelejében végez

Tomes Patrik: “Nagyon szoros volt az időmérő. A felszáradó aszfalton négyen voltunk 3 tizeden belül. Az első versenyen nem tudtam kikerülni a bukásokat, de sikerült jó versenyt futnom. Nagyon sok új dolgot tanultam ezen a hétvégén is, amiket már jól tudtam használni már a mostani versenyeken is”

Tütős Zoltán:
“Sokat gyorsult a mezőny, hiszen az eredményekre tekintve láthatjuk, hogy több mint 2 másodperccel gyorsabb köröket futottak a versenyzők, mint a 2011-es évben. Hogy Patrik tartani tudja a tempót meg kellet tanulnia egy-két új technikát, melyeket gyorsan el is sajátított és használni is tudott. Büszkék vagyunk az eredményekre, hiszen ismét egy nagyot léptünk előre”

Forrás: GPORANGE Racing Team

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending