Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Jövő Generáció első megmérettetése

A Next Generation Hungary ifjú versenyzői kiválóan kezdtek a hungaroringi OB-nyitányon

Közzétéve

ekkor

Sportster
MAI Kótyavetye

Forrás: NGH SE

Borús idővel startolt a 2011-es Országos Bajnokság első fordulója a Hungaroringen. A hiányos létszám némi bizonytalanságra adott okot a boxutcában, ám a Next Generation Hungary versenyzői mégis derűlátóan várták az időmérő edzést.

A csapat számára az OB első fordulója volt az idei első dobbantó, ugyanis Gyenis Áron és Gyenis Gábor a 125-ös kategóriában gyakorlatilag a délelőtti szabadedzésen majd az azt követő időmérőn bontogathatták először szárnyaikat. Mind a kvalifikáción, mind a versenyen a csapat elvárásainak megfelelően teljesítettek a fiúk, a végső finishben aztán Gábor a harmadik, Áron pedig az ötödik helyezést érte el.

A Spanyol Bajnokira készülő Chrobák János is szépen szerepelt, az első OB-viadal tökéletes bemelegítésnek számított a közeledő spanyol futamokra. János egy 600-as Suzukival indult, mellyel a 2. rajtkockára kvalifikálta magát, ám az igazi érdem a dobogó legfelső foka volt a verseny végén.

A tavalyi év talán legnagyobb felfedezettje, Kis Viktória idén sem hazudtolta meg önmagát, az időmérőn második pozíciót érte el, majd – többek között remek rajtjának köszönhetően –  600+ kategóriában az első helyen végzett a csajok között. Nem hiányozhatott a csapatból Sebestyén Péter sem, aki bár nem indult a futamokon, a délelőtti időmérőtől fogva a Gyenis testvérek mellett állt és minden tudásával, tapasztalatával támogatta őket. Mindez nem maradt eredmény nélkül, a srácok 3 másodpercet javítottak az eredményükön a nap végére.  A csapat ADAC bajnokságon induló legfiatalabb (9-10 éves) generációja Petihez hasonlóan egy emberként szurkoltak és kisérték végig versenyzőink napját. A nemrégiben alakult Egyesület elégedett a hungaroringi eredményekkel és bizakodva várja a hazai és külföldi folytatást.


Gyenis Áron (125cc 5. hely), Gyenis Gábor (125cc 3. hely), Kis Viktória (600+ 1. hely) és Chrobák János (SST600 1. hely)
NGH Racing Team – új csapat a Hungaroringen

A 2011-ben megalakult Next Generation Hungary egyesület versenyzői először jelentek meg csapatként a Hungaroringen. Az egész telet átfogó felkészülést követően a fiatalok izgatottan várták az első versenyhétvégét. Sebestyén Péter az április közepén induló Spanyol Bajnoki sorozat előtt már nem áll rajthoz, ezért most nem a rajtrácson, hanem az NGH SE boxában, mint a 125 Sport kategóriában induló Gyenis Gábor és Gyenis Áron mentoraként találkozhattunk vele.

Az Egyesület hölgy tagja, Kis Viktória a tavalyi évben megszerzett Dunlop Trophy bajnoki címét követően egy kiváló téli felkészüléssel a háta mögött a szombati napon a Road And Ride Open kupa kategóriában, vasárnap pedig a Női OB kategóriában folytatta pályafutását. A 2011-es országos bajnok Chrobák János SST600 kategóriában indul, akinek a hétvégi verseny célja nem más, mint a tervezett április közepén induló spanyol bajnoki sorozatra való felkészülés.


Először próbálták ki magukat egy csapatként az NGH-sok

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

Kövess bennünket az Instagramon is!

MPS AIRFORM

Trending