Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Hungaroringen is tarolt Chrobák és a Triumph

Az elmúlt hétvégén Mogyoródra érkezett az IMRC és az Alpok Adria versenysorozata – a 600-asok között Chrobák megint megállíthatatlan volt…

Közzétéve

ekkor

chrobak aa imrc hungaroring 2014
RST AIRBAG
MPS RAM MOUNT

Az időjárás kegyes volt a versenyzőkhöz, hiszen a mostanában megszokott szélsőséges idő most barátságosabb arcát mutatta. Bár a csütörtöki szabadedzéseket elmosta az eső, szerencsére péntek reggel már napsütésre ébredtek a versenyzők. A hazai sikerek közül, talán a Stock 600-ban versenyző Chrobák Jani örülhetett a legjobban. A Triumph Budapest által biztosított Triumph Daytona 675R nyergében megszerezte zsinórban a hatodik(!) futamgyőzelmét, amivel a pontversenyben is akkora előnyre tett szert, hogy gyakorlatilag idő előtt eldőlt a 2014-es Alpok Adria Bajnoki cím a Stk600-as kategóriában.

2012-után ismét magyar bajnokot ünnepelhetünk ebben a kategóriában, megint Chrobák János személyében. Az Alpok Adria sorozat egyben egy kvalifikációs sorozat az év végi Európa bajnoki futamra. Az első négy helyezett automatikusan jogot szerez az indulásra, tehát Chrobák ezzel a bajnoki címmel biztos résztvevője lehet az Eb futamnak.

Zsinórban a hatodik győzelme a Chrobák-Triumph párosnak

„Négy futamgyőzelem után, nagyon vártam a hungaroringi hétvégét” – nyilatkozta Chrobák. “Mivel hazai pálya, talán nagyobb volt az elvárás, de szerencsére sikerült jól kezelnem a helyzetet. Nem sikerült az eddigi legjobb köridőmet megfutnom, de az 1:53,2-es pénteki köridő már sejtette, hogy esély van a győzelemre. Szombaton két jó kvalifikációval megszereztem a pole pozíciót, amivel az ezért járó három pontot is. A szombati futamon a második körben sikerült az élre állnom, de szorosan követtek is. Az utolsó körben még megpróbáltak megelőzni, de végül megnyertem a versenyt”

“Vasárnap sikerült meglógnom a mezőnytől, majd a 9. kör után egy bukás miatt piros zászló vetett véget a versenynek, amit nagy előnnyel nyertem meg. A motor tökéletesen működött, én pedig hiba nélkül mentem egész hétvégén, így boldogan álltam fel a dobogó legfelső fokára. Nagyon köszönöm a támogatóimnak, főtámogatomnak a Triumph Budapestnek, illetve a Marketprog Kft-nek, a Daráló Aprító Kft-nek, a Zenit Öhlins-nek, a Colony Cool Kft-nek, a Kristófy és Társa irodának, a Paksi AMSE-nek és Greksa Attilának. Szeretném megköszönni a szurkolást a rengeteg ismerősnek, barátnak, motorosnak. Nagyon jó érzés ennyi szurkoló előtt motorozni – és nyerni!”

Comments

comments

Facebook

Suzuki

INSTAGRAM

MPS AIRFORM

Trending