Csatlakozz hozzánk

Hírek

A Hungaroring nem alkalmas motorversenyre…

…ezért már a hétvégi gyorsasági OB-t sem rendezhetik meg Mogyoródon…

Közzétéve

ekkor

RST AIRBAG

Mindenkit meglepett a hír, miszerint “a 2011. szeptember 10-e és 11-e között a Hungaroringre tervezett magyar gyorsasági bajnoki futam a páIya licencének hiánya miatt elmarad”…

“A MAMS SportszabáIyzata kimondja, hogy a gyorsasági szakágban kiírt élsport és kupa versenyek csak FIM vagy UEM licenccel rendelkező versenypályákon rendezhetők meg. Az UEM szakértője által elvégzett páIyalnspekció szeptember 6-án megtörtént és az errőI szóIó jegyzőkönyv szerint a pálya nem alkalmas motorversenyek rendezésére. A hétvégi verseny ezen sajnálatos okból kifolyólag elmarad” – áll a MAMS hivatalos közleményében.

Továbbá megjegyzik, hogy nagyon bíznak benne, hogy a hétvégi elmaradt forduló után következő, október 1-jére és 2-ára kiírt verseny meg tudják tartani, amennyiben sikerül elhárítani az akadályokat. A szóban forgó akadályok minden bizonnyal az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjra átalakított pályarészek, konkrétan az új, (csúszós) műfűvel szegélyezett aszfaltozott bukóterek. Az F1 után ugyan voltak már pályanapok, de azokkal kapcsolatban is beszédtéma volt, hogy az érintett részeken (a hármas kanyar és a sikán utáni balos) bólyákkal lassították a motorosokat (“mert az aszfaltos bukótér nem lassítaná le megfelelően a csúszó motorost a gumifalig”) – nos, ez így elég érdekesen festene egy OB futamon. A pályanapot nem a MAMS rendezi, nem hivatalos verseny vagy edzés, éppen ezért sem FIM, sem UEM licenc nem szükséges hozzá.

Az is érthető, hogy a pálya életében mindennél fontosabb a világ első számú motorsport szériája, az F-1, és ezért minden, a nemzetközi szövetség által kért módosítást eszközölnek és sajnos azt is tudjuk, hogy a Hungaroring nem “igazi” motoros pálya, de reméljük, nem lesz több hasonló helyzet – mert így is szerves részét képezik a motoros események a mogyoródi aszfaltcsík éves programjának. Ugyanakkor a Forma-1-es verseny után még így is több pilóta panaszkodott a pálya új vonalazására, állítólag nem csúszásgátló festéket használtak a fehér csíkokhoz. Hogy most egészen pontosan mi és mekkora a gond, azt nem is közölték, mindenesetre a Hungaroring viccesen rövid közleményben tudatta a rossz hírt: “sajnos a most hétvégére (szeptember 10-11.) tervezett motoros OB technikai okokból elmarad! Reméljük azért a holnapi (09. 09.) Motoros Nyíltnap kárpótol Benneteket!”


A Forma-1 miatt kiépített aszfaltos bukóterek hátrányosak motoros szempontból


Reméljük, az októberi fordulóig rendbe jönnek a dolgok…

MPS RAM MOUNT

Comments

comments

Trending